Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KATI ATIK TESİSİNDE SIZINTI İDDİASI

Aşırı yağışlar sonucu çöp

Aşırı yağışlar sonucu çöp tesisindeki atık su borusunun patlaması sonucu kirli suların dereye aktığı ve içme suyuna karıştığı iddiası ile Çavuşlu Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’ın talimatı ile tesis kapısının önünü araçla kapattı. Çöp tesisinin pis suları içme suyu olarak kullanılan derelere döküldüğü iddiaları belde halkının tepkilerine neden oldu. Çavuşlu Belde halkının içme suyu ihtiyacını karşıladığı su kuyularının bulunduğu dereye çöp sularının dökülmesi yöre insanın hayatını tehlikeye attığı ileri sürüldü.

Belde halkının sağlığı ve selameti için yetkililerden yardım isteyen Çavuşlu Belde Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, tesisin giriş kapısına belediye araçlarıyla engelledi. Olay yerine gelen jandarma tedbir alırken Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ise ilçeye gelerek vatandaşları sağduyulu olmaya davet ederek gerekenlerin yapılacağını söyledi.

KATI ATIK BİRLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Görele İlçesi Çavuşlu Beldesi Taşocağı Mevkiindeki Katı Atık Bertaraf Tesisinde meydana genel sızıntı ile ilgili Giresun İli Katı-Sıvı Atık ve İçme Suları Birliği tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Tesisimiz arıtma ünitesi içerisinde bulunan büyük dengeleme havuzundan atık suyun aktarıldığı, bakterilerin bulunmuş olduğu küçük havuzda ki motorlarda gecenin ilerleyen saatlerinde şalter arızası meydana gelmesinden dolayı arıtmaya hazır atık su, şamandıranın görevi yapamamasından dolayı normal seviyesini aşarak cazibeyle taş duvar üzerinden yol kenarına sızma meydana gelmiştir.

Arızanın fark edilmesiyle birlikte olaya hemen müdahale edilerek arıza giderilmiş olup küçük havuzdaki taşmanın önüne geçilmiştir.

Tesis içerisinde ve yol kenarında sızıntıdan kaynaklı alanlarda gerekli temizlik yapıldıktan sonra her şey kontrol altına alınarak tesis içerisi ve etrafı normale dönmüştür. Tesiste yaşananlar teknik bir arızadan kaynaklanırken, Dere suyuna herhangi bir sızma söz konusu olmayıp ilgili kamu kuruluşları yetkilileri su numunesi almak için anında görevlendirilmiş olup analiz raporları kamuoyuyla paylaşılacaktır.