Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kamu Sen, “Memurlara yapılan zam eridi”

Bu haberin fotoğrafı yok

Kamu Sen Giresun İl Temsilcisi Arif Çetinkaya memurlara yapılan zammın eridiğini söyledi. Çetinkaya konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Memurlar ve emeklilere 2017 Ocak ayında yılın ilk altı ayında yüzde 3’lük zam verilmiştir. TUİK tarafından açıklanan Ocak ayı enflasyon oranı ise Tüketici Fiyatlarında % 2.46 olmuştur.
Hatırlanacağı gibi 2015 yılında imzalanan ve geleneksel olarak tarihi başarı şeklinde nitelendirilen toplu sözleşmede memur ve emeklilerin maaşlarına 2017 yılının ilk 6 aylık dilimi için %3 artış yapılması kararlaştırılmış ve maaşlar da aybaşında buna göre artırılmıştı.

6 aylık dönemin daha ilk ayında memurun aldığı yüzde 3 lük zam daha ocak ayında erimiştir. Gelecek 5 ay içinde memurun aldığı zammın üzerinde enflasyon oranının artacağı ortadadır. Buna göre memurun elinde ocak maaşından geriye yalnızca %0,54’lük bir zam kaldı.
Aslında vatandaşların cebine yansıyan gerçek enflasyonun açıklanan %2,46’nın çok üzerinde olduğu inkâr edilemez bir gerçek olarak karşımızda duruyor.
Başka bir anlatımla memur ve emeklilere 6 ay için verilen zam daha cebine girmeden eridi, gitti. TÜİK ise açıkladığı enflasyonla bu erimeyi biraz daha yumuşatarak tescillemiş oldu.

Şimdi kamuoyunda hâkim ve savcılara 2 bin 700 liraya varan miktarlarda bir zam yapılacağı yönünde haberler dolaşıyor. Bu elbette olumlu bir girişimdir. Ancak görüldüğü gibi ortada daha cebine girmeden aldığı maaş zammı eriyen 3,3 milyon çalışan ve 2 milyon emekli gerçeği var. Ek zam bütün memurlara ve emeklilere verilmelidir.
Bu süre zarfında çift haneli enflasyonlara yeniden dönülmesi ihtimali yüksek görünüyor. İşsizlik verileri, turizm gelirlerindeki düşüş, kapanan şirketler, düşen kârlılık oranları ve piyasalardaki durgunluk ülkemizde adı henüz konmamış bir krizin işaretlerini veriyor. Bu durumda memur ve emeklilerimizi ekonomik yönden koruyacak birtakım adımlar atılması zorunludur. Memura ek zam verilmelidir. Bu yönde atılacak olumlu adımların ekonomimize de hareketlilik olarak geri döneceği unutulmamalı, yapılacak çalışmaların bütüncül bir yaklaşımla ele alınması gerekliliği göz ardı edilmemelidir” dedi.