Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İzmir’de Doğu Karadeniz’i tanıttılar

Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu,

Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Trabzon illerinde faaliyetlerini yürüten Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Türkiye’nin önemli turizm ve seyahat fuarlarından biri olan 11. Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarı’na katılarak bölge illerinin tarihi ve turistik değerlerini tanıttı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen fuarda Doğu Karadeniz Bölgesi’nin doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin görücüye çıktığı stantlara geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ilgi yoğun oldu. Kültür Turizm İl Müdürleri ve yetkililerinin bizzat katılarak gerek işletme ve kurumlara gerekse bölgeyi merak eden ziyaretçilere birebir tanıtım yaptıkları fuarda, ziyaretçilere yörenin öne çıkan turistik destinasyonları, turizm varlıkları ve turizm türleri hakkında bilgi verilirken, yöresel tatlar ve el sanatları sunumu yapıldı.

Travel Turkey İzmir Fuarı’nı değerlendiren Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Onur Adıyaman, “Fuarla beraber hem bölgemizin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıttık hem de bölgemizin marka değeri olan yöresel ürünlerimizi görücüye çıkardık. Ayrıca bu fuar ile bölgemizin gelecek vizyonu için de önemli tecrübe edindik. Bölgemizin her değerinin, özellikle yöresel ürünlerimizin tescillenmesi, markalaşması ve uluslararası arenaya taşınması için ajans olarak yürüttüğümüz çalışmaları sürdürmeye devam edeceğiz. Fuar kapsamında katılım sağlayan Kültür ve Turizm İl Müdürlüklerimize, tüm özel sektör firmalarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. DOKA olarak ulusal ve uluslararası fuarlarda bölgemizi her yönüyle tanıtmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Adıyaman, Karadeniz Bölgesi’nin, özellikle Körfez bölgesinden gelen turistlerin turizm destinasyonu olma yolunda emin adımlarla yürüdüğünü vurgulayarak, bu başarının kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, yerel yönetimler ve üniversitelerle birlikte topyekün bir kalkınma hamlesi olduğunu sözlerine ekledi.