Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İstanbul’da Tirebolu coşkusu

Tirebolu Dernekler Federasyonu (TİRDEF)

Tirebolu Dernekler Federasyonu (TİRDEF) tarafından bu yıl 7.si düzenlenen Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri, 3 Aralık Pazar Günü Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Karadeniz’in şirin ilçesi Tirebolu’nun kültürü ve sanatı İstanbul’da sergilenirken, etkinliğe Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Giresun Milletvekili Cemal Öztürk ve İstanbul Milletvekili Hasan Turan da katıldı.

7. Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri’nde Tirebolu’nun yetiştirdiği değerlerden ebediyete intikal eden Tirebolu Eski Belediye Başkanı Domaçoğlu Hasan Ağa ve “insanlar yaşarken anılmalı” bölümünde Araştırmacı- yazar Ayhan Yüksel anıldı.

İstanbul’da yaşayan Tireboluluları bir araya getiren etkinliğin sunumunu Genel Başkan Vekili İsmet Rizeli yaparken, açılışta konuşan TİRDEF Genel Başkanı Haldun Domaç, TİRDEF’in faaliyetlerinden söz etti. Domaç, “Amacımız Tirebolu Kültür ve Sanatını İstanbul’da tanıtmak, hemşerilerimizi böyle anlamlı günde bir araya getirmek” dedi. Domaç, konuşmasında Tirebolu’nun değerlerini gelecek kuşaklara aktarma görevini de yaptıklarını belirtti.

YOĞUN İLGİ VE KATILIM

Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlikte konuşan Giresun Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Giresun Üniversitesi ile ilgili bilgiler aktarırken, üniversitenin bölgeye kazandırdığı güçten söz etti. Coşkun şöyle konuştu; “Üniversitemizde 1564 personel görev yapıyor. Öğrenci sayımız ise 31. 425 ulaşarak 2006 ile 2017 yılları arasında 5 kat büyüdü. Giresun Üniversitesi yüzde 86 doluluk oranı ile en çok tercih edilen üniversiteler arasına girdi. Üniversitemiz 2011-2018 yılları arasında Devlet Üniversiteleri başarı sıralamasında 34. Sıraya yükseldi.” Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Tirebolu İletişim Fakültesi’nin öneminden bahsederken, üniversite için bir radyo ve televizyon istasyonu kurulması çalışmalarının devam ettiğini, bu konuda Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak’ın üniversitenin karşısında bulunan 3,5 dönüm yeri kendilerine tahsis edilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Rektörün ardından kürsüye gelen Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Tirebolu’nun hem genel tarihimizde hem de Giresun için önemini vurgularken, fındık ve çay gibi özel konularda yaptıkları çalışmalardan söz etti.

TURAN: “NE DERDİNİZ VARSA GELİN”

İstanbul Milletvekili Hasan Turan ise İstanbul Milletvekili olmasına karşın, “aklımız fikrimiz Giresun” dedi. Turan, bireysel istekleri saygıyla karşılayıp, çözüm aradıkları, İstanbul’daki tüm sivil toplum kuruluşlarına destek olmaya çalıştıklarını vurgularken,” önemli olan proje üretmek” dedi. Hasan Turan sözlerini, “Ne derdiniz varsa gelin, yardımcı olacağım” diye tamamladı.

Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak, Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri organizasyonu nedeniyle TİRDEF’e teşekkür ederken, Tirebolu’da yapılan çalışmalardan bilgiler sundu. Karapıçak, Harşıt’ta gerçekleşen düzenleme, tarihi evlerin restorasyonu ve Adliye binası konusunda Tirebolulara bilgi aktardı. Başkan Karapıçak, Tireboluspor’un başarılı bir sezon geçirdiğini Tirebolulardan bu konuda maddi ve manevi destek beklediklerini vurguladı.