Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsmail Şefik Aydın’ın “Uyan Türkiye” isimli kitabının yeni baskısı çıktı

Bu haberin fotoğrafı yok

“Türkiye’yi Bekleyen Tehlikeler UYAN TÜRKİYE”, “Sivil İhanet”, “Osmanlı’dan Cumhuriyete BİTMEYEN OYUN” ve gazetemizdeki makalelerinden oluşan “Bu Ülkeyi Sokakta Bulmadık” kitaplarının yazarı İsmail Şefik Aydın’ın, “Bugünlere Nasıl Geldik? UYAN TÜRKİYE” isimli tarihî araştırmasının yeni baskısı çıktı. İlgilenenler bu kitabı Gazi Caddesi Avni Öğütçü sokakta, M-STORE kitapevinden temin edebilirler.

Yazarımız yeni kitabı hakkında şu bilgileri verdi: Yakın tarihimiz konusundaki bu kitabın birinci baskısı 370 sayfa olarak  geçen yıl Kamer Yayınları tarafından yayınlandı.  Kitap bir yıl içinde üç baskı yaptı. Yeniden gözden geçirdiğimiz ve bazı önemli eklerle geliştirdiğimiz kitabın, Aralık ayında çıkan  4. baskısı 500 sayfaya ulaştı. Kitap yedi bölüm ve alt başlıklardan oluşuyor.  Bazı bölümler şöyle:  Sultan Abdülhamid hakkında bilmediğimiz önemli gerçekler. Enver Paşa’nın maceracılığı; Atatürk’ün gerçekçiliği! Balkanların kaybına ve İmparatorluğun dağılmasına kimler sebep oldu? I. Dünya Harbi’ne girmek zorunda  mıydık? Osmanlı emperyalist değildi. Atatürk Avrasyacıydı!  Karşı  Devrim İsmet Paşa ile başladı. Adnan Menderes ‘Rota Değişikliği’ yapmak istemesinin bedelini hayatı ile ödedi.
Bu kitapta, yakın tarihimizin üstü örtülerek unutturulan ya da tahrif edilen birçok önemli hadisesini belgelere dayanarak tarih ve siyaset meraklılarının istifadesine sunduk. Yakın tarihimizi gerçek yönleriyle bilmeden günümüzün olaylarını anlamak ve bir Çıkış Yolu bulmak mümkün değildir.