Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Nihat ÖZTÜRK

IŞİD AMA İNANMA

IŞİD’ in açılımı, Irak Şam İslam Devleti. Dünya IŞİD’ i konuşuyor. Dünya’da gündem IŞİD. Artık yeni bir terör örgütümüz var!
Sanırsınız ki birkaç kafadar bir akşamüstü bir araya gelerek bir terör örgütü kurmuşlar ve ertesi sabah da silahlı saldırılar düzenlemeye başlamışlar.
Ya da gökten zembille inmişler.
Bir sabah Ortadoğu güne, adı ilk defa duyulan bir terör örgütünün silahlı saldırılarıyla başladı. Dünya o örgütü o sabah duydu. Akşam yoklardı sabah var oldular!
Bize öyle anlatıyorlar!
Bu örgüt kurulurken, büyürken, genişlerken, silah temin ederken, eleman sağlarken, maddi kaynak bulurken kimsenin haberi olmamış… Bize öyle gösteriyorlar.
Sanırsınız ki bütün bunlar bir gecede gerçekleşmiş.
Bütün bunlar olurken Amerika’nın haberi olmamış, Fransa’nın haberi olmamış, İngiltere’nin haberi olmamış, Suriye’nin, İran’ın, Irak’ın, Rusya’nın, Çin’in, Japonya’nın haberi olmamış.
En önemlisi Türkiye’nin haberi olmamış!
Adamlar bir terör örgütü kurmuşlar; para bulmuşlar, silah satın almışlar, örgüte eleman sağlamışlar, karargâh oluşturmuşlar, elemanlarına silahlı eğitim yaptırmışlar ve kanlı saldırılar düzenleyecek konuma gelmişler.
Fakat bütün bunlar olurken CIA’ nın, KGB’ nin, MOSSAD’ ın haberi olmamış!
Hele hele bizim MİT’in haberi olmamış.
Adamlar dünyaca ünlü bu gizli haber alma teşkilatlarını atlatmışlar ve bu boyutta büyümüşler.
Bize öyle diyorlar.
Eğer bu gerçekten böyleyse dünyanın bunlarla baş etme şansı yok. Baştan teslim olalım da bari kan dökülmesin! Dünya’da bu devletlerin ve bu haber alma örgütlerinin üstünde bir güçten söz ediyor olmalıyız.
Onun için duy da inanma diyoruz.
Elbette böyle bir şey yok. Herkes her şeyi baştan beri biliyor. O bölgede insanlar ölürken, oluk oluk insan kanı akarken, kadınlara kızlara tecavüz edilirken, bebekler açlıktan çırpınırken dünyada bir tiyatro oynanıyor.
Dünyada bir tiyatro oynanıyor ve seyrediliyor. Gerçek yaşam öyküleri üzerinden hayali senaryolar üretiliyor.
Dünya kendi yarattığı canavarla mücadele ediyor gibi görünüyor.
Daha önceki yıllarda El Kaide’yi, Taliban’ı ve diğerlerini yaratan dünya bugün de IŞİD’ i yaratmıştır. Geçmişte onlarla ilişkileri neyse bugün de bunlarla ilişkileri bire bir aynıdır.
Bu örgütleri amaçları doğrultusunda kuran ve işleri bittiğinde onları düşman ilan eden güç her neyse bugün de aynı oyunu ortaya koymaktadır. Bu bir tiyatrodur.
Bu bir tiyatrodur ve bu oyunlarda kullanılan malzemeler ne yazık ki insandır; insan canıdır, insan kanıdır. Bu oyunlarda kullanılan her şey insan gerçeğidir.
Dün başka örgütler vardı bugün bu örgüt var. Yarın bir başka örgüt çıkacak karşımıza. Öbür gün bir başka örgüt!
Bu bir savaş yöntemidir. Bu bir savaş gerçeğidir. Çıkarlar farklı olduğu sürece de savaşlar olacaktır. Ancak biraz daha mert, biraz daha gerçekçi, biraz daha namuslu olmaz mısınız?
Savaşların da kendine göre gerçekleri, kendilerine göre dürüstlük ve namusluluk anlayışları vardır.
Hadi bu kurallara uymuyorsunuz, bari her söylediğinize insanların inanmasını beklemeyiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678