Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İLK UYGULAMA BURADAN BAŞLASIN!

Şehir merkezinde otopark sorunu

Şehir merkezinde otopark sorunu çığ gibi büyürken Belediye Meclisinin son oturumunda oy birliği ile kabul ettiği sağlık, eğitim ve ibadethaneler gibi yerlerin altına yapılması kararlaştırılan kapalı otoparklar sorunun çözümüne katkı sağlayacak.

Giresun Belediye Meclisinin son oturumunda AK Parti, CHP ve MHP’li meclis üyelerinin oy birliği ile kabul ettiği eğitim, sağlık ve ibadethane gibi yerlerin altlarına yapılması kararlaştırılan kapalı otoparklar şehir merkezindeki otopark sorununa adeta ilaç gibi gelecek.

AK Partili Belediye Meclis Üyesi İbrahim Usta, meclisten uzun süre sonra tüm partilerin uzlaşarak geçirdiği kapalı otopark konusunda atılacak adımı çok önemsediklerini söyledi.

Usta, yakında yıkılarak yerine yenisinin inşa edileceği Yeniyol semtindeki İmam Hatip Lisesi inşaatında ilk uygulamanın yapılmasını önerdi. Usta, binanın 3950 metre karelik bir alanı bulunduğunu inşaatın en altına otopark yapılması halinde 316 araçlık bir istihdam sağlanacağını söyledi.

Değişen imar yasasında ibadethane, sağlık ve eğitim tesislerinin en altlarının kapalı otopark olarak inşa edilmesi durumunda yapılacak olan inşaatların kat yüksekliklerinde bir değişiklik yapılmaması kabul edilmişti.