Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Havaalanı arsa fiyatlarını uçurdu

Avrupa ve Türkiye’nin deniz

Avrupa ve Türkiye’nin deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı’nın bulunduğu Gülyalı ilçesinde arsa fiyatları adeta patladı.
Türkiye’nin prestij yatırımlarından biri olan ve Gülyalı ilçesinde denize inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı, ilçenin kaderini değiştirdi. Havalimanının açılışından bu yana geçen 1.5 yılda 800 bini aşkın yolcu yararlanırken, yatırımcılar da ilçede yatırım yapmak amacıyla arazi arıyor. Ancak arsa sahiplerinin yüksek fiyat istemesi yatırımcıları kara kara düşündürüyor.
Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, ilçede arsa fiyatlarının oldukça yükseldiğini ifade ederek, “İlçemizde havalimanı yapılmadan önce ana yol kenarı ve havalimanını kuşbakışı gören yerlerde 1 dönüm arsayı 100-150 bin liraya alabiliyordunuz. Şu anda ise 1 dönüm arsayı 1 milyon liradan aşağı alamazsınız” dedi.
ARSA SAHİPLERİNİN BEKLENTİSİ ÇOK YÜKSEK
Başkan Şen, şöyle konuştu: “Havaalanın yapılmasıyla birlikte ilçemizde arsa emlak fiyatları her geçen gün artıyor. Bu sadece havalimanından dolayı değil, bölge halkımızın ‘sahilde benimde bir evim, meskenim olsun’ düşüncesiyle sahil kesimine göç etmesi, özellikle yeme içme ve konaklama tesislerinin karayolu kenarında olmasından kaynaklanıyor. Yatırımcılar özellikle yeme içme ve konaklama tesisi yapmak konusunda arsa arayışı içerisindeler. Ancak fiyatlarında yüksek olması bunu olumsuz yönde etkiliyor. Açıkçası havalimanı ve Türkiye’de tek olan Çikolata Park’ın Gülyalı’da inşa edildi. Bu durum arsa sahiplerinin iştahını kabarttı.”

Kaynak: Yeşilgiresun