Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GÜKİP’TEN FAKÜLTE TEPKİSİ!

Giresun Üniversitesi Kent İşbirliği

Giresun Üniversitesi Kent İşbirliği Platformu olağan toplantısını GÜKİP Fahri Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Cevdet Coşkun ve Hasan Çakırmelikoğlu başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile Giresun önemli sivil Toplum Kuruluşları katılım sağladı.

Toplantının gündem maddeleri şu şekilde sıralandı; Giresun Kent Konseyi tarafından yazılı olarak sorulan “Üniversitemizin gelişmesi ve büyümesi için şu ana kadar yapılanlar ile öğrencilere sağlanan imkânlar nelerdir” gündem başlığı ile ilgili olarak; Üniversitemiz hocaları tarafından sunum gerçekleştirildi.

Diğer önemli gündem maddesi ise; Giresun Üniversitesi 20 Eylül 2018 tarih ve 2018-150/7 no’lu Senato Kararıyla Bulancak ilçemizde kurulmasına karar verilen DİŞ HEKİMLİĞİ fakültesi hakkındaki karar ile ilgili oldu.

Üyeler, Diş Hekimliği Fakültesi mevzusunu ise Giresun merkeze yapılacağı defalarca ilimiz siyasiler tarafından çeşitli toplantılarda konuşulduğunu bununda kamuoyunda bir beklentiye sebebiyet verdiğini hatırlattılar. Giresun Eğitim ve Araştırma hastanesinin Giresun merkezde konumlandırılmasından dolayı bütünün bir parçası olan DİŞ HEKİMLİĞİ fakültesinin ayrıştırılmaması hususu özellikle dile getirildi.

GÜKİP çatısı altında bulunan 20’nin üzerindeki STK konu ile ilgili görüşlerini arz ederek Üniversite yönetimine, Giresun Merkezde uygun alanların olmasına rağmen ilçenin tercih edilme sebebini sorguladılar. Yapımına 2017 yılında başlanan ve 117 milyon TL ye mal olacak olan Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi dururken, Ayrıca Diş hastanesi Giresun merkezde yer alıyor iken neden böyle bir karar verildiğinin ilin Sivil Toplum Kuruluşları ile paylaşılması gerekliliğini vurguladılar. Giresun’un ilçeleri ile bir bütün olduğunu ve asıl gelişmenin ve kalkınmanın ancak merkezi geliştirmekle sağlanacağı, gelişmemiş ve geri bırakılmış il merkezinin ilçelerine de katkı sunmayacağı özellikle dile getirildi. İl merkezi ile ilçelerin anlamsız tartışmalarla karşı karşıya getirildiği ve ilimizin enerjisini boşa tüketildiği vurgulanarak, siyasilerin, bürokrasinin ve üniversite senatosunun konuya acilen çözüm üretmesi gerektiği vurgulandı. GÜKİP Yönetim Kurulu ve Üyeleri “Üniversitemizin ve senatonun bu kararı alma nedenini tam olarak anlaşılmadığını, Giresun kamuoyunun bu karara tepkili olduğunun farkında olduğunu belirterek, Üniversite Senatosunun, siyasilerin ve bürokratların kararlarını tekrar gözden geçirmelerini ve kamuoyunun tepkisini dindirecek açıklama yapmaya davet ediyoruz” dendi.