Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“GRÜ’nün kanser araştırmasında uzmanlaşmasını istiyoruz”

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesinin gün geçtikçe akedemisyen açısından güçlendiğine dikkat çekti. 
Coşkun, “Tıp Fakültesinin Üniversitemizin sağlık bilimleri politikasını sağlam temellere oturtma adına bir girişim içerisindeyiz. Bilindiği üzere YÖK, Kalkınma Bakanlığı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının birlikte yürüttüğü bir tematikleşme projesi var. YÖK her yıl yeni açılan, kurumsallaşmasını tamamlayamamış üniversitelerden beş tanesini belirli alanlarda, uzmanlaşmaya sevk ediyor. Bulunduğu bölgenin kalkınmasına katkı sağlayabilecek alanlarda çalışmalarını yapmalarını istediği bu üniversitelerin ihtisaslaşmış, tematikleşmiş üniversiteler olarak yollarına devam etmelerini istiyor” dedi.

Coşkun açıklamasını şöyle sürdürdü, “Biz de bu kapsamda başvurarak tematikleşme isteğimizi ilettik. Bu konudaki niyet beyanımızı senatomuzda görüşerek YÖK’e bildirdik. Konu olarak da kendimize Kanser Araştırmaları, Tanı, Tedavi ve buna bağlı Sağlık Turizmini seçtik. Türkiye ve dünya genelinde dolaşım hastalıklarından sonra en çok ölüm vakası kanser hastalıklarında yaşanıyor. Karadeniz Bölgesi’nde de bu oran çok yüksek. Canan hanımın riyasetinde bu konuyla ilgili bir rapor hazırlıyoruz. Haziran ayında konuyla ilgili YÖK’te bir değerlendirme toplantısı olacak. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılı açılışında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından tematikleşme hakkı kazanan üniversiteler açıklanacak. Giresun Üniversitesi olarak bu konuda çok istekliyiz. Bu isteğimiz kabul edilirse; Karadeniz de kanser araştırmaları ve kanser hastalıklarının teşhis-tedavi süreçlerinde yeni bir yaklaşım ortaya koymayı, hastaların tedavilerini sürdürebilecekleri ve yakınlarının da konaklayabilecekleri sağlık köyleri kurmayı hedefliyoruz” diye konuştu.