Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GRÜ’de çifte Tıp Bayramı

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Üniversitesi, 14 Mart Tıp Bayramı’nda, Ömer Hekim Tıp Fakültesi’nin açılışını gerçekleştirmenin yanı sıra Nahcivan Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Törene Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Uzm. Dr. Niyazi Novruzov’da katıldı. Giresun Üniversitesi Rektörlük Senato Toplantı Salonu’nda, Giresun Üniversitesi ile Nahcıvan Devlet Üniversitesi arasında imzalanan protokol töreninin ardından 74 yataklı Ömer Hekim Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin açılış töreni gerçekleştirildi.

UYGULAMA ARAŞTIRMA HASTANESİ AÇILDI

Düzenlenen protokol ve açılış töreniyle ilgili bilgi veren Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar; “Üniversitemiz 14 Mart Tıp Bayramı’nda iki önemli gelişmeyi birlikte yaşamaktadır. Bunlardan ilki Üniversitemiz ile Nahcıvan Devlet Üniversitesi arasında işbirliği protokolünün imzalanmasıdır. Diğeri ise Tıp Fakültemizin açılışıdır. Hastanemizde 36 servis, 17 yoğun bakım, 21 acil olmak üzere 74 yataklı Tıp Fakültesi hastanemizde 3 ameliyat, bir kalp damar cerrahisi de mevcut olup poliklinik, yoğun bakım ve cerrahi hizmetleri aktif hale getirilmiştir. Ayrıca fakülte hastanemizde anjiyo, emar ve tomografi üniteleri de bulunmakla birlikte cihazları alınarak hizmete açılacaktır” dedi.

Giresun Üniversitesi ile Nahcıvan Devlet Üniversitesi Arasında imzalanan protokol töreninde konuşan Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Uzm. Dr. Niyazi Novruzov ise; “Türkiye’nin her zaman desteğini ve dostluğunu yanımızda görmekten büyük mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. 14 Mart Tıp Bayramı gibi önemli bir günde önemli bir anlaşmayı yapmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.

Yapılan protokol töreni ve konuşmaların ardından Ömer Hekim Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi binası gezildi. Açılışa Giresun Valisi Hasan Karahan ve daire amirleri de katıldı.