Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GRÜ, Giresun’un dijital hafızası olacak

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan Dijitalleştirme Ünitesi, Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun ve üniversite yönetiminin yaptığı incelemelerin ardından hizmete girdi.
Güre Yerleşkesindeki Merkez Kütüphanesinde kurulan ünitede incelemelerde bulunan Rektörümüz, burada bulunan A-1 Doküman Tarayıcı ile Giresun tarihine ait elde ettikleri tüm dokümanları dijital ortama aktararak geniş bir arşiv elde etmek istediklerini belirterek bu konuda yapılacak çalışmalardan herkesin faydalanabileceğini söyledi.
Kurdukları bu ünite ile sadece Giresun değil, Karadeniz Bölgesi’ne ait belgelerin de taranarak Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait resmi evrak ve belgelerden oluşan zengin bir arşivin oluşum sürecini de yerel ölçekte başlatmış olduklarını söyleyen Rektörümüz, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile şahıslarda bulunan evrakların da taranarak bu arşive eklenebileceğini belirtti.
Yazılı nüshaların dijital ortama nasıl aktarıldığına dair görevlilerden bilgi alan Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, daha sonra kendisi de, Giresun ilinde en eski gazete olan Yeşilgiresun’un eski nüshalarından birini tarayarak arşive ekledi.
Giresun’da yayın yapan tüm yerel dergi ve gazetelerin dijital ortama aktarılmasının buradan yürütüleceğini; böylece Giresun Üniversitesi bünyesinde yerel ama özgün nitelikler taşıyan bir arşivin oluşum sürecini de başlattıklarını belirten Rektörümüz, bu çalışmalar sayesinde Giresun Üniversitesinin Şehrin dijital hafızası olacağını söyledi.
İncelemelerde Rektörümüze, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Soylu, Genel Sekreter Ahmet Tevfik Korkmaz ve Strateji Geliştirme Daire Başkanı Muammer Öğretici eşlik etti.