Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GRÜ, Borsa ile işbirliği protokolü imzaladı

Giresun Üniversitesi ile Giresun

Giresun Üniversitesi ile Giresun Ticaret Borsası arasından, ilişkileri geliştirmek ve ortak çalışmalar yürütebilmek amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.
Giresun Ticaret Borsasında gerçekleşen imza töreninde, Giresun Üniversitesi adına Prof. Dr. Cevdet Coşkun’un, Ticaret Borsası adına ise Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar İbaş’ın imza attığı protokol ile öğrencilerimizin borsada staj görmeleri başta olmak üzere birçok konuda ortak çalışma yürütülebilecek.
Özellikle Fındık Eksperliği Bölümü ve Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümündeki öğrencilerin Ticaret Borsasında staj yapabilmelerini, öğrenci ve akademisyenlerin borsa ile ortak laboratuvar çalışması yürütebilmelerini sağlayan bu protokol kapsamında fındık ile ilgili ortak araştırma geliştirme faaliyetleri de yürütülebilecektir.
İmza töreninin ardından bir değerlendirmede bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Üniversite olarak şehrin en önemli endüstriyel ürünü olan fındıkla ilgili birçok çalışma yaptıklarını belirterek, bundan sonra bu çalışmaları Ticaret Borsası ile birlikte yürütmenin hem iki kuruma hem de Giresun’a büyük fayda sağlayacağını belirtti. Daha önce GRÜ bünyesinde fındıkla ilgili ulusal basına yansıyan önemli çalışmaların yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Cevdet Coşkun; fındık kabuğundan kanser ilacı üretilmesi üzerine yapılan önemli bir araştırmanın ardından, fındık yağında, yüksek ısıya maruz kalan diğer işlenmiş gıdalarda yüksek oranda görülen “akrilamid” adlı kanserojen maddenin çok düşük miktarda olduğunu kanıtlayan başka bir çalışmanın da ortaya konulduğunu dile getirdi.
Yapılan protokol ile GRÜ öğrencilerinin pratik becerilerini arttıracağını ve sahada daha fazla çalışma imkanı bulacaklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, aynı zamanda iki kurum çalışanlarının da ortak araştırma faaliyetleriyle önemli başarılara imza atacaklarına inandığını söyledi.