Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GRÜ Animasyon Stüdyosunu kuruyor

Giresun Üniversitesi İletişim Fakültesi,

Giresun Üniversitesi İletişim Fakültesi, Artırılmış Gerçeklik Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Crytek firmasının ortak girişimiyle Üniversitemize Radyo, Televizyon ve Animasyon Merkezi İle VR-TRİO Stüdyosu kurulması için önemli bir adım atıldı. Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun başkanlığında gerçekleştirilen ve yol haritasının belirlendiği toplantı yapıldı. Proje koordinatör ve danışmanlarından konu ile ilgili hazırlanan sunular eşliğinde brifing alan Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun “Üniversitemiz bünyesinde kısa sürede kurulmasını hedeflediğimiz Radyo, Televizyon ve Animasyon Merkezi İle VR-TRİO Stüdyosu kurulması noktasında önemli adımlardan birini daha bugün atmış bulunuyoruz” dedi.

Genç nüfus oranı yüksek olan Karadeniz Bölgesi’nde sanayinin diğer bölgelerle rekabet düzeyinde olmaması nedeniyle Üniversitemizin animasyon ve bilişim alanında yapacağı bu girişimi önemli bir fırsat olarak değerlendiren Rektör Coşkun, simülasyon yazılımlarının geliştirilmesi ve animasyonların yayınlanması noktasında önemli bir merkez haline gelecek olan üniversitemizin, bu proje ile yalnızca devlet kurumlarına değil Türkiye ve Dünyadaki bu alandaki birçok sektöre öğrenme, üretme ve büyüme yönünden destek verecek konuma geleceğine inandığını belirtti.

Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun ayrıca Dünya genelinde 40’a yakın benzeri bulunan stüdyonun Üniversitemize kurulması ile genç geliştirici ve girişimcilerin bilişim alanında önemli çalışmalar yapabilmelerinin önünü açacağını da sözlerine ekledi. Koordinatörlüğünü; İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cem Feridunoğlu, Artırılmış Gerçeklik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Serkan Abdüsselam ve Crytek Türkiye CEO’su Haşim Akkaya’nın, danışmanlığını da Yrd. Doç. Dr. Rahman Çakır’ın üstlendiği proje ile üniversitemizde, dünyada hızla yaygınlaşan sanal gerçeklik (virtual reality VR) ile artırılmış gerçeklik (augmented reality AR) uygulamalarının geliştirilebileceği stüdyoların kurulması hedeflenmektedir.