Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Göreleli Gençler Hocalı Katliamını unutmadı

Görele Gençlik Merkezinde bir

Görele Gençlik Merkezinde bir araya gençler 26 Şubat 1992 yılında Azerbaycan Hocalı Şehrinde yaşanan Hocalı Katliamını diğer bir adıyla Hocalı Cinayetini unutmadılar.

Gençlik Merkezi Değerler Atölyesi bünyesinde 45 Üniversite öğrencisinin katıldığı programda, Hocalı Katliamı ile ilgili hazırlanan video izlenip, Hocalı Şehitleri ve tüm şehitlerimiz için Kur’an Tilavetinde bulunuldu.

Giresun Üniversitesi Görele UBYO öğrencisi Azerbaycan vatandaşı Eli Azadov, “26 Şubat tarihinde burada arkadaşlarımızla birlikte Hocalıyı yeniden yaşıyoruz. Bizler öz topraklarından ayrılarak Türkiye’ye okumaya geldik. Ülkemizin bizlerden çok büyük beklentileri vardır. Öğrencilik görevimizi en güzel şekilde yerine getirip vatanımıza milletimize karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz” dedi.

Türk insanının ve Görelelilerin her zaman kendilerine sahip çıktığını ifade eden Eli Azadov “Valideynlerimizin emeklerini boşa çıkarmamalıyız.  Ermeni zulmünü, Hocalı’yı unutmamız mümkün değildir. İki devlet bir millet olduğumuzu memleketimizden kilometrelerce uzakta yeniden hatırlıyoruz. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Afrin’deki kardeşlerimizi muaf eylesin” diyerek dua etti. Azerbeycan Üniversite Öğrencileri Temsilcisi Meryem Guluyeva da “Görele Gençlik Merkezinde böyle bir program yapılması bizleri çok mutlu etmiştir. Gençlik Merkezlerine özümde şükranlarımı sunarım dedi.