Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Görele HEM 2015 yılı çalışmalarıyla ilgili toplantı yaptı

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun’un Görele İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM)tarafından değerlendirme toplantısı düzenlendi.
Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, başkanlığında Görele Öğretmenevi Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, İlçe Emniyet Müdürü Nazım Şahin, İlçe Jandarma Komutan vekili Jandarma Baş Çavuş Fevzi Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Ali İyibil, merkez bünyesinde değişik dallarda 279 adet kurs açıldığı, bu kurslara 4031 kadın 2552 erkek olmak üzere toplam 6583 kişinin katıldığını belirtti.

Kaymakam Ünal Kılıçarslan, öğrenmenin yaşı ve zamanının olmadığını söyledi. Kılıçarslan, hayat devam ettiği müddetçe her dönem öğrenilecek bir şeyler bulunduğunu belirterek, bunu gerçekleştirecek kurumunda HEM olduğunu belirtti.

İlçe genelinde okuma-yazma bilmeyen sayısının 600 olmasının çok yüksek bir sayı olduğunu belirten Kaymakam Kılıçarslan, “İlçemizde okuma-yazma bilmeyen sayısının 600 olması ve gerekçesi her ne olursa olsun çok yüksek bir rakam. Ama ben mevzuat ne derse desin okuma-yazma bilmeyenlere ulaşarak muhakkak bu rakamı en aza çekeceğimize inanıyorum. Okuma-yazma kursuna katılmak isteyen kursiyerlere ekonomik destek veririz. Yeter ki okuma-yazma bilmeyen kişi sayısını açılan okuma-yazma kursu ile daha da aşağılara düşürelim. Çünkü okuma-yazma sorununu çözmeden diğer kursların açılmasının hiçbir anlamı yok. Bu yıl okuma-yazma kursları bizim birinci önceliğimiz olsun. Ne pahasına olursa olsun okuma-yazma sorununu sorun olmaktan çıkaralım.  Okuma-yazma kursu açmak için yeterli sayıyı beklemeden açalım.  Kaymakamlık olarak okuma-yazma kurslarına katılmayı teşvik edici her türlü desteği vermeye hazırız. Gerekirse köy ve mahalle muhtarlarıyla toplantı yapalım sizde bu 600 kişiyle ilgili güzel bir çalışma yapın okuma-yazma kursuna katılma noktasında gerekirse ekonomik destekte verelim ve bu sayıyı en alt seviyelere düşürelim. Görele İlçesi bunu hak etmiyor diye düşünüyorum. Bana şunu söylemeyin efendim Görele Türkiye ortalamasının altındadır. Diğer ilçede okuma-yazma bilmeyen sayısının bizden daha fazla demeyelim biz bu rakamı an az sayıya çekelim” dedi.

BEKİR ÖZTÜRK