Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Görele Halk Eğitim çalışma planını açıkladı

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun’un Görele İlçesi Halk Eğitimi Merkezi (HEM) İlçe halkına meslek edindirme ve sosyal kurslar düzenlemeye devam ediyor.
Görele Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında Okuma -Yazma Kursları,  Bilgisayar Kullanımı,  El ve Makine Nakışı, Giyim, Dekoratif Ev Tekstili, Dekoratif El Sanatları, Hijyen Eğitimi, Aile Eğitimi, Kuaförlük, Aşçılık, Pasta Yapımı ve Sunumu, Kuyumculuk, Servis ve Bar Komisi, Yaşlı ve Hasta Bakıcılığı, Emlak Danışmanlığı, Fındık Yetiştiriciliği, Mantar Yetiştiriciliği, Kasaplık, Cenaze Hizmetleri, Bağlama, Gitar, Kemençe, Keman, Futbol, Basketbol, Aerobik, Tenis, Futsal, Yabancı Dil, Halk Oyunları, Kalorifer Ateşçiliği, İlk Yardım ve Sağlık, Arıcılık, Avcı Eğitimi, Elektrik Tesisatçılığı, İş Makineleri Kullanımı kursların verilmesi planlandı ve birçoğu açıldı ve halen açılmaya devam etmektedir.

Görele Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün açmayı planladığı kurslara en az 12 kursiyerin başvurması gerekiyor. Yetkililer, Sadece 1. ve 2. kademe okuma-yazma kurslarında kursiyer sayısının aranmadığını 1 vatandaş dahi olsa okuma-yazma-kurslarının açıldığını bildirdi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Liseyi bitirenlere YGS-LYS kursları düzenlenmektedir. Ortaokula ve liseye devam eden öğrencilere TEOG ve YGS-LYS kursları ise yeni yönerge gereği okulların kendi bünyesinde ücretsiz düzenlendiği bildirildi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selim Kul, “Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü İnsanların yaşantısı ile ilgili ve sosyal hayatta karşılaştıkları her alanda kurs açabilme hak ve yetkisine sahiptir. Önemli olan halkımızın bizden kurs istemeleri ve bunun için müracaat etmeleri gerekmektedir. Görele’de, insanlara alternatif iş imkanları sağlayabilmek için değişik kurslar düzenlemekteyiz. Bu yıl özellikle bölgemizin geçim kaynağı olan fındıkçılık konusunda kurslar açmayı düşünüyoruz” dedi.

GÖRELE HEM 2014 YILI KURS İSTATİKLERİ

Açılan kurs sayısı 279 kursa kayıtlı toplam kursiyer sayısı 6 bin 583 Erkek kursiyer sayısı 2 bin 552 kadın kursiyer sayısı 4 bin 031. Sertifika alan toplam kursiyer sayısı 4 bin 600 Erkek kursiyer sayısı 2 bin 093 kadın kursiyer sayısı 2 bin 507

GÖRELE HEM 2014 EYLÜL VE SONRASI YILI KURS İSTATİKLERİ

Açılan kurs sayısı 174 kursa kayıtlı toplam kursiyer sayısı 3 bin 441 Erkek kursiyer sayısı bin 035 kadın kursiyer sayısı 2 bin 406. Sertifika alan toplam kursiyer sayısı bin 140 Erkek kursiyer sayısı 496 kadın kursiyer sayısı 644

2014 EYLÜL VE SONRASI OKUMA-YAZMA KURS İSTATİĞİ

Açılan toplam kurs sayısı 03 toplam kursiyer sayısı 31. Erkek kursiyer sayısı 6 kadın kursiyer sayısı 25 olduğu açıklandı.

BEKİR ÖZTÜRK