Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Girteks ciddi yatırımlarından biridir”

Giresun Ticaret ve Sanayi

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’ndan Giresun Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyette bulunan ve ilimizin en yoğun istihdam yaratan fabrikalarından biri olan Girteks firmasına ziyaret.
Girteks firma koordinatörü Fatih Ceyhan’ı ziyaret eden ve tesis hakkında bilgiler alan GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, günümüzde yatırım yapmanın önemine değindi.
Başkan Çakırmelikoğlu; “Giresun’da son yılların en ciddi yatırım ve istihdam alanlarının başında Girteks gelmektedir. Bölge olarak yatırıma ihtiyacı olan bizler, böyle bir yatırımın kazanımlarını şuan daha net görmekteyiz. Girteks bölgemize son yıllarda yapılan ve istihdam kapasitesi yüksek bir iki yatırımından biri konumundadır. Giresun Organize Sanayi Bölgesi birçok sorunu bulunan bir konumdaydı, bugün gelinen aşamada ciddi bir mesafe alındı ancak sorunsuz bir OSB bizim için önemlidir” diye konuştu.
Damat grubuna takım elbise dikimi yapan Girteks firması koordinatörü Fatih Ceylan;”10 bin m2 alan üzerine kurulu 6 bin m2 kapalı alanda üretim yapıyoruz,450’nin üzerinde istihdam sağlıyoruz. Günlük 1000 adet takım elbise dikiyoruz. Bu üretim kapasitemize nazaran bulunduğumuz Giresun Organize Sanayi Bölgesi’nin yapısal ve altyapı sorunları halen devam etmektedir. Bir bakıyoruz, OSB idaresi hizmet alanının dışında şehrin içinde faaliyet göstermektedir, böyle bir yapılanma doğru değil. Keza güvenlik ve birçok sorun dikkat çekmektedir. Ana sorunlara çözüm üretmek için mücadele etmek istiyoruz ancak OSB’de yer alan bazı yatırımcılar bu sürece dahil olmak istemiyorlar.”