Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun’da ilk defa yapay damar ameliyatı gerçekleştirildi

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun’da ilk defa yapay damar ameliyatı gerçekleştirildi. Kalp yetmezliği şikayetiyle hastaneye başvuran 65 yaşındaki Ali Usta’ya önce koroner bypass ameliyatı ve de göğüs aort damarı değişim ameliyatı uygulandı. 

Daha sonra ise Giresun’da ilk defa gerçekleştirilen karın aort damarı içine evar yöntemiyle yapay damar konuldu. Giresun’da bir ilk olan ameliyat Giresun Özel Ada Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü’nde Uzman Doktor Rıdvan Uçar, Uzman Doktor Vakkas Gümüş ve Operatör Dr. Tuncay Erden tarafından başarıyla gerçekleştirildi.
Yapay damar ameliyatıyla ilgili bilgi veren Operatör Dr. Tuncay Erden “Hastamız 65 yaşında iki ay önce hastanemizi başvurdu. Kalp anjiyosunda koroner damarların da tıkanıklık, göğüs aort 5 buçuk santim genişleme vardı. Karın aort damarında ise 6 santim genişleme vardı. Kalbi daha az iyi olduğunu için önce koroner bypass ameliyatı hem de göğüs aort damarı değişim ameliyatı uyguladık hastaya, hastanın genel durumu düzeldikten ve toparlandıktan sonra kapalı yöntemle kasıklarından girerek karın aort damarın içine evar yöntemiyle yapay damar konulmuş oldu” dedi.