Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Giresun’da da yeni dönem başladı”

AK Parti Giresun Milletvekili

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk 24 Kasım seçimlerinin ardından ilk açıklamasını yaptı. Seçim sonuçlarını değerlendiren Sabri Öztürk, “Giresun’umuza da yeni dönem başlamıştır. Bizler dün olduğu gibi bugünde yarınlarımız için çalışacağız. Giresun’umuzu başta Fındık olmak üzere, her alanda daha da gelişmesi için gayret edeceğiz” dedi.

Öztürk, 24 Haziran seçimleriyle yeni bir sayfa açıldığını belirterek, “Ülke genelinde olduğu gibi Giresun’da da yeni bir sayfa açtık. Yine bir rekor kırdık. Milletin kendi Başkanını kendi iradesiyle ilk kez seçtiği bu tarihi seçimde, Memleketimiz Giresun’da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a 181.383 yani %64 oranında oy verilmiştir. Bu oranla Türkiye genelinde İlimiz 33. Sırada yer almıştır” dedi.

Milletvekili Öztürk açıklamasını şöyle sürdürdü” Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde olduğu gibi, Milletvekilliği seçimlerinde de halkımız partimize ve adaylarımıza büyük bir teveccüh göstererek 151.659 oy vermiştir. Bu oy ile İlimiz Türkiye genelinde 22. Sırada yer almıştır. Diğer yandan komşu ve Karadeniz illerimiz olan Ordu, Samsun, Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Sivas’a göre Giresun ilimiz Milletvekilliği seçiminde 1 Kasım’daki oy oranını en iyi muhafaza eden 1. İl olmuştur. Dört Milletvekilliğinin üçünü AK Partimiz, birini CHP kazanmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihimizin en önemli seçimlerinden olan 24 Haziran seçimlerinde, bizim her daim yanımızda olan, gittiğimiz her yerde bize sonuna kadar destek olduklarını açık açık beyan eden ve bu desteklerini sandığa taşıyan hemşerilerimize bir kez daha en kalbi duygularımla şükranlarımı sunarım.

Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ülke genelinde %52,6 oy oranı ile yeni sistemi kurma ve Yeni Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşma yetkisi veren Milletimiz, aydınlık yarınların temelini atmıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk Bakanlar Kurulu da Cumhurbaşkanımız tarafından belirlenmiştir. TBMM huzurunda yeminlerini eden Bakanlarımız görevine başlamıştır. Hükümetimiz Vatanımız için Milletimiz için hayırlı olsun.

Milletimizden aldığımız bu sorumlulukla önce seçim beyannamemizde söz verdiğimiz gibi, Türkiye’yi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına taşıyacak kalkınma hamlelerinin gerçekleştirilmesi için Cumhurbaşkanı yardımcılıkları ihdas edilmiş, etkin bir koordinasyon için bazı bakanlıklar birleştirilmiştir. Bakanlık sayısı 26’dan 16’ya düşürülmüş, yeni yapılanma kapsamında bazı bakanlıkların da isimleri değişmiştir.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde yeni yönetim modeli, milletin iradesinin hakim olduğu bir model olacak. Bürokratik hantallık ortadan kalkacak, vatandaşın iş ve işlemleri daha da hızlanacaktır. Bürokrasi her seçimden seçime görev süreleri sınırlandırılmak sureti ile halka hesap vermiş olacak. Vali’den Genel Müdürlüğe kadar bütün makamlar, Milletimize karşı büyük sorumlulukla hizmet edecek. Bu makamda görev yapanların süreleri, Cumhurbaşkanının görev süresi ile aynı olacak.  Böylece bürokratik oligarşi ortadan kalkacak, Milletimiz ne demişse o olacak. Yani kimse makamda baki kalmayacak, millet ve memleket için kurumlarda adeta yatırım ve hizmet yarışı başlayacak. Halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğu bilinciyle, zaman israfı olmayacak, çalışan herkes milletin ve devletinin hizmetkârı olacak. Makamların azlığı ile Vatandaş devlet kapısında günlerce engellemeler yaşamayacak. Her şey anında ve zamanında eksiksiz gerçekleşecek. Bir başka ifadeyle yeniliklere hızlı adapte olan, insan kaynağının gelişmesine imkân sağlayan, dijital dönüşümü gerçekleştiren, karar alma süreçlerini hızlandıran, küresel rekabet gücünü yükselten, ortak aklı kurumsallaştıran, yetki ve sorumluluklar net bir yapı ortaya koyulacaktır. Yani, insanı yaşat ki Devlet yaşasın düsturu hayat bulacaktır.

Kısaca özetlemeye çalıştığımız yeni sistemin hayata geçmesi ile Giresun’umuza da yeni dönem başlamıştır. Bizler dün olduğu gibi bugünde yarınlarımız için çalışacağız. Giresun’umuzu başta Fındık olmak üzere, her alanda daha da gelişmesi için gayret edeceğiz.  Bu amaçla Fındık üreticimizin, işçimizin, memurumuzun, emeklimizin, esnafımızın, gençlerimizin her zaman, her daim yanlarında olacağız. Onların bize verdiği sorumluluğu, güveni asla boşa çıkartmayacağız. Elbirliği ile hemşerilerimizle sürekli istişare halinde olarak, onların dertlerinde derman olmaya çalışacağız.  Biz, hemşerilerimizin temsilcisi olarak onların hizmetkârı olmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile 24 Haziran seçim sürecinde bizleri bağrına basan, sandıkta vekâletlerini bizlere veren hemşerilerime teşekkür etmeyi bir borç bilirim. Her şey Giresun için”