Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun’da 150 kadın istihdama hazır

Bu haberin fotoğrafı yok

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortak finansmanıyla, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından yürütülen Hazır Giyim Sektöründe Kadınlara Yönelik Eğitim ve Girişimcilik Hareketi Operasyonu (GATE Projesi) kapsamında Kasım 2016 ve Temmuz 2017 dönemleri arasında gerçekleştirilen eğitimler 301 kadının katılımıyla tamamlandı.  Giresun’da eğitimlerini tamamlayan 150 kadın için mezuniyet töreni düzenlendi. Cuma günü Can Akengin Sanat Galerisi’nde gerçekleşen mezuniyet törenine eğitimlerini tamamlayan kadınlar, GATE Projesi’nin yürütücüsü DOKA temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Proje kapsamındaki girişimcilik eğitim programı Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın KOSGEB ile yapmış olduğu protokol kapsamında Mart ayından itibaren uygulanmaya başlandı.

400 kadına girişimcilik eğitimi verilmesi öngörülen projede eğitim alan kadınlara kendi işlerini kurmaları için ayrıca ücretsiz danışmanlık ve koçluk hizmeti de sağlanıyor. Şu ana kadar 350’yi aşkın kadının faydalandığı bu eğitimler sonrasında 17 kadın kendi işletmelerini açarken, yaklaşık 40 kadın da işletmelerini kurmaya hazırlanıyor. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali işbirliği kapsamında İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyon Programı altında geliştirilen GATE Projesi ile kadınların işgücüne katılımlarının teşvik edilmesi ve kadınlar için sürdürülebilir bir istihdam mekanizması oluşturulması amaçlanıyor. Ocak 2016’da uygulanmasına başlanan proje kapsamında Giresun Halk Eğitim Merkezi’nde hazır giyim imalatı atölyesi kurularak, yaklaşık 150 kadına hazır giyim üretimi, moda tasarımı ve kalıp çıkarma başlıklarında eğitimler sunuldu.

HAZIR GİYİM SEKTÖRÜ STRATEJİK PLANLAMASI

Proje kapsamında ayrıca sektöre yönelik olarak hazır giyim firmaları arasında iş bağlantılarının kurulması, Giresun ve Ordu illerinde hazır giyim sanayinin gelişimi için bir stratejik plan hazırlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi’nin sözleşme makamı olduğu ve toplam bütçesi 3 milyon Avro olan GATE Projesi, 2017 Eylül’ünde tamamlanacak.