Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun yöresel yemeklerinin envanteri çıkarılıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Giresun’da deniz ürünlerinden yapılan yöresel yemeklerin envanterinin çıkarıldığı bildirildi.
Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Karadeniz Bölgesinde deniz ürünleri kullanılarak yapılan yöresel yemeklerin envanterini çıkarmak için yürütülen çalışma kapsamında, Giresun’da da çekimler gerçekleştirildiği belirtildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Giresun’da deniz ürünlerinden yapılan yöresel yemeklerin envanterinin çıkarıldığı bildirildi.
Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Karadeniz Bölgesinde deniz ürünleri kullanılarak yapılan yöresel yemeklerin envanterini çıkarmak için yürütülen çalışma kapsamında, Giresun’da da çekimler gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, çalışmanın Trabzon, Rize, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop ve Bartın illerini kapsadığı aktarılarak, “Deniz ürünleri kullanılarak yapılan yöresel yemekler açısından zengin bir çeşitliliğe sahip olan Karadeniz Bölgesinin bu çeşitliliği kullanılarak, gastronomi turizmi alanında Karadeniz’in tanıtımının yapılmasına yönelik yapılan çalışma Trabzon, Rize, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop ve Bartın illerini kapsıyor. Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda Giresun ayağı için yapılan çalışmada çekimler tamamladı” denildi.