Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun Yaz Kur’an Kursu’nda Türkiye 7.’si oldu

Bu haberin fotoğrafı yok

Yaz Kur’an kurslarında Türkiye ortalaması yüzde 26’larda kalırken Giresun İl Müftülüğü yüzde 50’lerin üzerine çıktığı belirlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca yayınlanan yaz Kur’an kursu istatistiklerine göre Giresun Müftülüğü hedef kitlede yüzde 50,47’ye ulaştı. Hedef kitlede Türkiye ortalaması yüzde 26,62’de kalırken, Giresun’un yüzde 50,47’lik ortalamayla illere göre en yüksek ilk on il içinde 7. sırada yer aldı. Bölgelere göre ise birinci sırada yer aldı.

Giresun Müftülüğü tarafından verilen bilgide “Yaz Kur’an kurslarında Giresun’da 15 bin 223 erkek 13 bin 945 kız olmak üzere toplam 29 bin 168 öğrenci ağırlıklı olarak camiler olmak üzere Kur’an kursu ve okullarda eğitim gördü. Öğrencilerimize 219 bayan bin 255 bay öğreticimiz eğitim verdi. Hedef kitlede Türkiye ortalaması yüzde 26, bölge ortalaması yüzde 45’ler de kalırken Giresun yüzde 50’lerin üzerine çıkarak bölgemizde birinci, Türkiye’de ise 7. Sırada yer almıştır. 2015 yılında ise hedefimizi daha da yukarılara taşımaktır” denildi.