Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun Sis Dağı Otçu Göçü Yayla Festivali 21 Temmuz’da yapılacak

Bu yıl Sis Dağı

Bu yıl Sis Dağı Erkeksu Obasında 7.si gerçekleştirilecek olan etkinlik yeni bir boyut kazandı. Geçmiş yıllarda Görele Bayazıt Köyü Derneği’nin çabalarıyla gerçekleştirilen etkinlik, 2018 yılı itibariyle Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu ve Giresun Valiliği’nin öncülüğünde Görele, Eynesil ve Çanakçı ilçelerinin ortak festivali haline getirildi. Organizasyon Komitesi toplantılarına bizzat katılan Giresun Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Kuğu; bu organizasyonun artık bir Giresun Markası haline geleceğini, komşu ilin Sis Dağı’nı sahiplenme girişimlerinin, Giresun adıyla yapılacak daha büyük bir festivalle cevaplanması gerektiğini söyledi. Festivalin ismini organizasyon komitesinde yoğun istişareler sonucunda belirlediklerini belirten Kuğu; “Tüm Giresunlu hemşehrilerimizi Giresun Sis Dağı Otçu Göçü Yayla Festivali’ne sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.

Festivalin tarih ve saati 21 Temmuz 2018 Cumartesi 10:00 olarak belirlenirken, kurumsal kimlik çalışmaları da tamamlandı. Afiş, pankart, davetiye ve sosyal medya capsleri hazırlanan festival kapsamında Giresunlu yöresel sanatçılar ve kemençe üstatları sahne alacak. Dev horon halkalarının oluşturulacağı festivalde, Çepni kültürü otçu göçü yürüyüşü, halk oyunları ekibi, yöresel ürünler pazarı, yarışmalar, yöresel ikramlar ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Sunuculuğunu Uğur Bilgi’nin yapacağı festivalin iletişim sorumlusu ise Reşat Kurucu olarak belirlendi.

Giresun Sis Dağı Otçu Göçü Yayla Festivali kurumsal tasarımlarında katılımcı kurumlar ve sponsorlar olarak Giresun Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Giresun Federasyonu, Beyoğlu Belediyesi, Görele Belediyesi, Çanakçı Belediyesi, Eynesil Belediyesi, Görele Dernekleri Federasyonu ve Eynesil Dernekler Federasyonu logoları yer aldı.