Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GİRESUN GÜNLERİ TARİHİ BELLİ OLDU

AFYON GİRESUN ŞEHİTLİĞİ VE

AFYON GİRESUN ŞEHİTLİĞİ VE GİRESUN GÜNLERİ HEYECANI BAŞLIYOR

Giresun Federasyonu Genişletilmiş Başkanlar toplantısını, Afyon Giresunlular Şehitliği Anma programı ve 12. Giresun Günleri gündemleriyle Federasyon Genel Merkezinde yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Kuğu, Toplantının ana gündem maddeleri Afyonkarahisar Giresun Şehitliği ziyaret programı, Giresun Günleri ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında toplantıya katılanlara bilgi verdi. Yapılan çalışmaların ve organizasyonların daha verimli olması için katılımcıların görüş ve düşünceleri alındı.

GİRESUNLULAR ŞEHİTLERİYLE YAŞIYOR

Başkan Kuğu yaptığı konuşmasında, Afyonkarahisar Şehitliği ziyaret programının Kurban Bayramına denk gelmesi dolayısı ile bir hafta sonra yapılacağını söyledi. Konuşmasında “Giresunlular Şehitleriyle Yaşıyor” sloganı ile Afyonkarahisar şehitliğine gidileceğini söyleyerek, “81 İl içinde, başka ilde şehitliği olan tek İl Giresun’dur. Bizler ceddimizle gurur duyuyoruz. Kurduğu gönüllü alaylarla Vatan savunması için mücadele eden Topal Osman ağanın torunları olarak Giresun dışında İscehisar’da bulunan ve o bölgede şehit olan atalarımızı her yıl binlerce hemşehrimizle birlikte ziyaret ediyoruz. 30 Ağustos Zafer haftası içerisinde yaptığımız ziyaretimizin Kurban bayramına denk gelmesi, hemşehrilerimizin bayram ziyareti dolayısı ile memleketlerine gidebileceklerini düşünerek ziyaret programımızı bu sene Zafer haftasından bir hafta sonra yapacağız” dedi.

YENİKAPI GİRESUN GÜNLERİ 25-28 EKİM TARİHLERİNDE YAPILACAK

Giresun günleri ile ilgili açıklamalarda da bulunan başkan Kuğu, Ekim ayının son haftasına İstanbul Büyükşehir Belediyesinin gün verdiğini, Yenikapı Giresun Günlerinin 25-28 Ekim 2018 Tarihleri arasında Yenikapı etkinlik alanında yapılacağını söyledi. Kongre süreci ve Giresun’da 82 Yaşında güvenlik güçlerinin müdahalesi ile vefat eden Yusuf Topal için olayın duyulmasından itibaren gerekli mercilerle görüşmeler yapılarak olaya müdahil olunduğunu söyleyen başkan Kuğu, Beykoz Giresun Park ve gündem ile alakalı değerlendirmelerde bulundu.