Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Giresun bir kez daha yok sayıldı”

Kent konseyi Başkanı Uğur

Kent konseyi Başkanı Uğur Karaibrahimoğlu, Cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrasının Giresun’da konser vermeyecek olmasına tepki gösterdi.

Giresun Kent Konseyi Başkanı N. Uğur Karaibrahimoğlu, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın (ÇSO) 5-11 Kasım tarihleri arasında gerçekleştireceği Doğu Karadeniz turnesinde Artvin, Rize, Trabzon, Ordu ve Amasya olmak üzere beş şehirde konser vereceğini, bölgede sadece Giresun’un yok sayıldığını belirterek, “Giresun il olduğu ve bir üniversitesi olduğu bilinmiyor mu?” dedi.

25 Ekim 2016 tarihli bazı ulusal gazetelerde ÇSO’nun 5-11 Kasım tarihleri arasında Artvin, Rize, Trabzon, Ordu ve Amasya’yı kapsayan bir turneye çıkacağı ve bu illerde üniversitelerde öğrenci ağırlıklı ama halka da açık konserler düzenleneceği haberini okuduğunu belirten Başkan Karaibrahimoğlu, “Resmen Giresun yok sayılmış. Konuyu 28 Ekim 2016 tarihinde bu konuyu sayın Valimize aktarmak için yanına gittiğimde, bu tarihe kadar kendilerinin bu konuda herhangi bir haberi olmadığını ve ilgileneceğini ifade etti” dedi.

Bu organizasyonu planlayanların en azından şehrin ilgili önde gelenlerine bilgi aktarmaları ve şehirdeki salon altyapısı ile ilgili bilgi almaları gerektiğini de ifade eden Karaibrahimoğlu, “Senfoni Orkestralarının spor salonlarında ve üniversite salonlarında konser verdiklerini hepimiz biliyoruz veya şahit oluyoruz. Bu nedenle bu şikayetimize salon yetersizliğini bahane etmeleri anlamsız olur. Ki zaten öyle bile olsa en azından bu konuda yetkililerden bilgi alınırdı. Görünen o ki her zamanki gibi Giresun yok sayılmış. Bu şehrin sahipsizliğini bir kez daha bir başka konuda daha gördük” diye konuştu.

“Bu yok saymanın Giresun’a kasıtlı olarak yapıldığını düşünmek bile istemiyorum” diyen Karaibrahimoğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “Düzenlenen bir turnede neden sadece Giresun’un es geçildiğini garipsiyorum. Maalesef bu duruma iyi niyetle yaklaşamıyoruz çünkü bu ve benzeri durumlara çoğu kez şahit oluyoruz. Ben bu gibi durumların yaşanmaması için şehrin seçilmiş ve atanmış ileri gelenlerini ses çıkarmaya davet ediyorum. Bu turneye sayın valimizin ilgilenmeleri halinde, dahil edilsek bile bir kıymeti kalmadığını ve halkımız tarafından hoş karşılanmayacağını düşünüyorum” Şeklinde konuştu.