Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GENÇ BİR UDİ YETİŞİYOR

Bu haberin fotoğrafı yok

Müziksever bir şehir olmamıza rağmen güzel Giresun’umuz Türk Sanat Müziği saz sanatçıları açısından bir hayli yetersiz. Örneğin Giresun Musiki Derneği konserlerine Samsun’dan bir saz ekibi getiriyor. Halk Eğitim Merkezi ise İstanbul TRT saz sanatçıları eşliğinde konser veriyor.

Oysaki bu şehir nice sanatçılara ev sahipliği yaptı. Birçok usta saz sanatçılarımız vardı. Zekai ve Kadri Yalçın Akbulut keman ustalarıydı. Nazmi Terzioğlu cümbüş çalardı. Şimdilerde ise UD hocası aynı zamanda bestekar Ahmet Karamehmetoğlu, Ud, Kanun ve Org çalan İbrahim Öztürk….
Şimdi Giresun’da bu eksikliği doldurmaya çalışanlar arasında genç bir kızımız Udi Hasret Akalın var.
Halk Eğitim Merkezi’nin konseri için İstanbul’dan gelen TRT saz sanatçıları arasında gördüğümüz Hasret’i, Belediye Konservatuarı konserlinde de dinledik. Ve Hasret’i Giresun Musiki Derneği konserlerinde görmeye alıştık.
Udi kızımız Hasret Akalın’la mini bir söyleşi yaptık. İşte sorularımıza aldığımız yanıtlar:
Müziğe ne zaman başladınız?
“Babamın pikap, plak ve kaset dükkanı vardı. Dükkana gelen kasetlerin ambalajını ilk ben açardım. Kasedin kapağında bulunan kuşe kağıdındaki şarkı isimlerini, albümde kimlerin çaldığını hep merak eder okurdum. Açıkçası müzik hep benimleydi.
Lise yıllarında içimde bir saz çalma hevesi doğdu. Ve Ud almaya karar verdim. Ud aldım ama okul koşturmasından dolayı çalmaya başlayamadım.
2009 – 2010 üniversite yıllarında fırsat bulup öğrenmeye başladım. Belediye konservatuarında Ruhi Öner hocadan bir müddet kulak dolgunluğu edindim. Daha sonra çeşitli üstatları zaman zaman fikirlerini alarak, izleyerek ve dinleyerek kendi kendimi geliştirdim. Geliştirmeye de devam ediyorum. Çünkü bu yolda son diye bir şey yok. Her daim öğreniyoruz.
Konservatuar ve resmi dernek gibi kurumların konserlerinde, çeşitli nezih dinletilerde  bulunuyorum.”
Her sanatçının etkilendiği bir usta vardır mutlaka. Size ilham verenler kimler?
“-Yorgo Baconos, Çinuçen Tanrıkorur ve Tanburi Cemil Bey…”
Uduyla gönlümüzü şenlendiren genç yetenek Hasret Akalın’a bu mini söyleşimiz için teşekkür eder başarılarının devamını diliyoruz.