Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FKB’den yüzde 100’lük büyüme

Bu haberin fotoğrafı yok

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, pazarladıkları yaklaşık 40 çeşit ürünle perakende sektöründe yüzde 100 büyüdüklerini açıkladı.

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, pazarladıkları yaklaşık 40 çeşit ürünle perakende sektöründe yüzde 100 büyüdüklerini söyledi. Bayraktar, yaptığı açıklamada, FİSKOBİRLİK’in sorunlarından kurtularak büyümeye devam ettiğini belirtti. Bu sezonun istedikleri gibi geçtiğini ifade eden Bayraktar, üreticiden şimdiye kadar 15 bin ton civarında ürün aldıklarını dile getirdi. Bayraktar, üreticilere 25 kuruş daha fazla vererek serbest piyasanın üzerinde bir fiyat oluşturmaya çalıştıklarını kaydederek, bu durumun üreticiler tarafından memnuniyetle karşılandığını, ödemeleri peşin yapmalarının kuruma ilgiyi artırdığını söyledi.

Bu yıl FİSKOBİRLİK olarak perakende sektöründe çok ciddi büyüme kaydettiklerine işaret eden Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kurum olarak ürettiğimiz fındık ezmesi, kavrulmuş fındık, naturel fındık, kabuklu fındık, fındık püresi ve dilinmiş fındık gibi 40 çeşit ürünümüzü piyasada, Türkiye’nin tüm illerinde bulmak mümkün.

Ayrıca yurt dışında da Fransa, ABD, Romanya, Katar ve Almanya gibi ülkelerde ürünlerimiz pazarlanıyor ve buralarda temsilciliklerimiz bulunuyor. Pazarladığımız yaklaşık 40 çeşit ürünle perakende sektöründe yüzde 100 büyüdük. Bu büyüme bizleri hem mutlu ediyor hem de gururlandırıyor.”

“2017 YILI SATIŞ VE PAZAR PAYI AÇISINDAN ÇOK İYİ GEÇTİ”

Bayraktar, 2017 yılının satış ve pazar payı açısından çok iyi geçtiğini vurgulayarak, “Önümüzdeki yıllarda bu büyümeyi sürdüreceğiz. Hem ürün çeşidini hem de ülke sayısını artıracağız. Bunun için hedeflerimize adım adım ilerliyoruz. İlk önceliğimiz ise üretim tesisimizin kapasitesini artırmak. 2018 yılında ilk atacağımız adım bu olacak” dedi.

Yaptıkları projelerle daha iyi noktalara geleceklerine söz verdiğini belirten Bayraktar, özellikle fındık yağı ve çikolata ürünleriyle daha da güçleneceklerini dile getirdi. FİSKOBİRLİK’in, eskisinden daha güçlü duruma geleceğini, buna yürekten inandıklarını ifade eden Bayraktar, tek beklentilerinin üreticilerin eskisi gibi kurumlarına sahip çıkması olduğunu söyledi. Bayraktar, 2006’dan kalan borçların tamamının ödendiğini de sözlerine ekledi.

Haber: Yeşilgiresun