Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“FİZYOTERAPİST SORUNU ÇÖZÜLÜYOR”

AK Parti Milletvekili Sabri

AK Parti Milletvekili Sabri Öztürk, Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Eğitim Araştırma Hastanesine bağlı Fizik Tedavi Kliniği’ndeki fizyoterapist sorununun çözümü için Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’la görüştü. Öztürk’e, Bakan Demircan merkeze 2’si uzman 4 fizyoterapist atanması sözünü verdi.  Milletvekili Sabri Öztürk, “Merkeze Sağlık Müdürlüğü de acilen görevlendirme yapacak” dedi.

Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Eğitim Araştırma Hastanesi bünyesinde bulunan Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Merkezinde 1 fizyoterapistin bulunması ve buradaki hastalara 3 yıl sonraya gün verilmesinin gündeme gelmesi Giresun’daki yetkilileri harekete geçirdi. Hem GRÜ Rektörlüğünün hem de Sağlık Müdürlüğü’nün konuya el attığı ve merkezde fizyoterapist görevlendirilmesi için çalışmalara başladıkları bilgisine ulaşıldı.

MİLLETVEKİLİ SABRİ ÖZTÜRK BAKAN DEMİRCAN’LA GÖRÜŞTÜ

AK Parti Milletvekili ve milletvekili adayı Sabri Öztürk konunun basında yayınlanması üzerine harekete geçti. Öztürk, önce İl Sağlık Müdürü ile görüştü, ardından Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a konuyu aktardı. Milletvekili Öztürk, “Bakanımız bu merkeze 2’si uzman 4 fizyoterapistin atamasının hemen yapılması için yetkili birimlere talimat vermiştir. Sorun en kısa zamanda çözümlenecek” dedi.

Öztürk, İl Sağlık Müdürlüğü’nün de acilen Fizik Tedavi Hastanesinden bu merkeze fizyoterapist görevlendirmesinde bulunacağını, konuyu kendisinin yakından takip ettiğini de belirtti.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ CEHPESİ NE DİYOR?

Öte yandan İl Sağlık müdürlüğünün milletvekili Sabri Öztürk’e verdiği bilgi notunda gazetemizde “Hastalara 3 yıl sonraya gün veriliyor” şeklinde gündeme getirdiği konunun doğru olmadığını, uzayan randevularda hastaların Fizik Tedavi Hastanesine yönlendirildiği ifade ediliyor. Müdürlük yetkilileri merkezin fizyoterapist ihtiyacının çözmek için 2018 KPSS alımında 1 kadro tahsisi yaptığı da öğrenildi.

REKTÖR COŞKUN’DA DEVREDE

GRÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun’da fizik merkezindeki sorunun acil çözümü konusunda Ankara’daki yetkililerle telefonla konuştu. Coşkun, merkeze kısa süre içerisinde 2 fizyoteparist atanacağı sözünü aldığını belirtti. Bu arada avukat, bilgisayar işletmeni, mühendis, psikolog gibi eleman alan GRÜ’nün bugüne kadar neden fizyoterapist alımı yapmadığı sorgulanırken üniversitenin 5 fizyoterapist isteğinde bulunduğu da ortaya çıktı.