Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fındıkta yeşil kokarca tehlikesi

Giresun Gıda, Tarım ve

Giresun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte fındığın yaz döneminde hasat öncesi en büyük zararlısı olarak bilinen ‘fındık yeşil kokarcası’na karşı üreticileri uyardı.
Giresun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, fındık yeşil kokarcasının mart ayı sonu, nisan ayı başlarında sıcaklığının 18-20 dereceyi bulmasıyla kışlaklardan çıkmaya başlayıp çiftleşip yumurtladığı, temmuz ayında ise fındıklar üzerine geçerek zararlı olmaya başladığına dikkat çekildi.
Temmuz ayında başlayan ve hasada kadar meyveler, daha sonra da yapraklar üzerinde beslenmelerini sürdüren fındık yeşil kokarcasının fındık meyvesinin içini emerek buruşuk, yer yer çöküntülü olan şekilsiz ve lekeli içler oluşmasına sebep olduğu belirtilen açıklamada, temmuz ayının girmesiyle birlikte kimyasal ilaçlama yapılması gerektiği vurgulandı. Açıklamada, ilaçlamanın bahçelerde sabah ya da akşam serinliğinde bir bez çarşaf üzerine silkelenerek düşen erginler üzerinde yapılması gerektiğine dikkat çekildi.