Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fındık ihraç rekortmenleri açıklandı

Bu haberin fotoğrafı yok

Döviz bazında 2 milyar 314 milyon dolarlık dış satım ile geçtiğimiz yıl tarihi bir rekora imza atılan fındıkta ihraç rekortmenleri açıklandı.
Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nden (KFMİB) yapılan açıklamaya göre, 2014 yılındaki 252 bin 528 tonluk iç fındık ihracatının 148 bin 515 tonu birlik üyesi firmalar tarafından gerçekleştirildi. Toplam ihracatın karşılığı olan 2 milyar 314 milyon doların 1 milyar 336 milyon doları da yine birlik üyesi firmalarca ülkeye kazandırıldı.

KFMİB Başkanı Edip Sevinç, miktar bazında yüzde 58, döviz olarak da yüzde 59 oranındaki ihracatın üyeleri tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, hedeflerinin her yıl istikrarlı bir artış sağlayıp, 2023 hedefi olan 4 milyar dolara ulaşmak olduğunu söyledi.

2002 yılından buyana Türkiye birincisi olan Oltan Gıda 560 milyon dolar ihracat ile bu yıl da ilk sırayı aldığını vurgulayan KFMİB Başkanı Edip Sevinç, başta ilk 20 firma olmak üzere fındık ihraç ederek ülkemize döviz kazandıran tüm firmalara teşekkür etti.

Geçen yıl en fazla ihracat KFMİB üyesi ilk 3 firma, 63 bin 420 ton ile Oltan Gıda ilk sırayı, 18 bin ton ile Durak Fındık Sanayi ikinci sırayı, yaklaşık 12 bin ton ile Yavuz Gıda üçüncü sırayı aldı.