Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ebrularda Atatürk” Sergisi açıldı

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. yılı nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Giresun ‘da çeşitli anma programları hazırlandı.

Anma etkinlikleri kapsamında Giresun Belediyesi tarafından Atatürk Meydanı’nda “Ebrularda Atatürk” isimli sergi açıldı.

Sergi, Atamızı sanatıyla yaşatan Giresun Üniversitesi Görele Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yaşar Serin’in ebru ve kaligrafi sanatını, ulu önderimizin birbirinden değerli sözleriyle birleştirerek icra ettiği eserlerden oluştu.

Serginin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Kerim Aksu şunları söyledi; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 80. ölüm yıldönümünde onu şükranla, sevgiyle ve minnetle anıyorum. Bugün sadece Atatürk’ü anma günü olmamalı, onu anlama günü olmalı. Atatürk hepimiz için bu ülkeyi kurtardı. Biz bugün özgürce yaşayabiliyorsak onun ve silah arkadaşlarının sayesinde. Bizim Atatürk’ü ciddi bir şekilde anlamaya ihtiyacımız var. 10 Kasım sadece anma günü değil, anlama günü de olmalıdır. Onun fikirlerini ve düşüncelerini hayata geçirmek için çok önemli. Bu özel ve anlamlı günde de belediyemiz tarafından çeşitli etkinlikler düzenledik. Bunlardan biride “Ebrularda Atatürk” sergisi. Birbirinden değerli eserleri hazırlayan Yaşar hocamıza bir kez daha teşekkür ediyor, emeklerine sağlık diyorum.”

Atatürk’ü sanatıyla yaşatmak istediğini ifade eden Doç. Dr. Yaşar Serin ise yaptığı konuşmasında “Bu önemli günde Atatürk’ümüzün ölüm yıldönümünde bir katkım olsun diye böyle bir sergiyi hazırladım. Huzurlarınızda sunmaktan gurur duyuyorum. Atatürk’ün söylediği sözler, gösterdiği hedefleri ve belirttiği yazıları ebru sanatı ile birleştirerek kendi el yazım ile bu sergiyi hazırladım. Daha önceleri Türkiye’nin 7 bölgesinde ve 8 ülkede bu sergiyi açtım.  Özellikle Atatürk’ün doğduğu yerde Yunanistan’da bu sergimizi İngilizce olarak sunum yaptım ve çok ilgi çekti. Güzel şehrimizin Giresun’da da bu eserleri sergilemek, sizlerle paylaşmak nasip oldu. Belediyemizin destek ve katkıları ile sergimizi açtık. Hepinize sonsuz teşekkür ederim” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Doç. Dr. Serin, sergiyi gezenlere bilgiler verdi. Açılışa Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun yanı sıra, Milletvekili Necati Tığlı, İl Başkanı Fikri Bilge, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Özdemir, davetliler ve vatandaşlar katıldı.