Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Ertan AKSU

DRAMA FESTİVALİNİN ARDINDAN

Atatürk Meydanı’nda düzenlenen festivale Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Belediyesi Drama okulu öğrencileri, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yaklaşık 500 öğrencinin katıldığı festival belediyenin internet sitesinden de canlı olarak yayınlandı.
Festival için Rusya ve Gürcistan’dan gelen drama ve gösteri toplulukları da çeşitli gösteriler yaptı. Hacivat ile Karagöz gösterileri, Örümcek adam, batman karakterlerinin yanı sıra palyaço gösterileri de ilgi çekti.
Giresun Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Ahmet Hamdi Kara “Bugün burada ortaya çok güzel bir tablo çıktı. Bu tablonun bize kazandırılmasında Belediye Başkanımız Kerim Aksu’ya ve drama hocamız Erhan beye de çok teşekkür ederim” dedi.
Kara’dan sonra söz alan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ise “Bu organizasyon belediye tarafından yapılan, Türkiye deki tek organizasyondur. Bu tür işleri genelde belediyeler yapmaz. Ama biz Giresun da bir ilki yaptık ve bölgede de ilk kez böyle bir çalışma oldu. Biz gelecek yetiştirmek zorundayız. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Drama Festivalimize katılan herkese çok teşekkür ederim” dedi.
“Drama kendini tanımaktır. Neden, niçin, nasıl soruları sormaktır. Kazıyın, dürtün “ ne güzel drama öğreniyoruz. Bir de canlı yayın. Yayında öğreniyoruz başladıktan sonra.!
Bir yıl çalışılan drama eğitimi sonunda şarkı eşliğinde oyun mu öğretildi çocuklara. Dışarıdan katılan gruplar olmasa ne yapabileceklerdi. Bir yılda kaç kez , ne kadar eğitim verildi; kim denetledi bu çalışmaları.
Noter ve küçük palyaçolar ne yaptı? Drama okulu vardı  da biz mi duymadık.?
Başkan Aksu’nun konuşmasının ardından festival geçen yıl Avrupa Şampiyonu olan Rus jimnastik ekibinin gösterisi ile devam etti.
Giresun Belediyesi Darama Okulu Yıl Sonu Festivali Rusya ve Gürcistan’dan gelen Drama ve Gösteri toplulukları ekiplerinin gösterilerinin ardından sona erdi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678