Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dizdar’dan Stadyum Arazisinin TOKİ’ye verilmesine sert tepki

Bu haberin fotoğrafı yok

Milliyetçi Hareket Partisi Giresun İl Başkanı İbrahim Dizdar, stadyum arazisinin iktidar yandaşlarına peşkeş çekilmeye çalışıldığını iddia etti.

Dizdar, “1970 yılında faaliyete geçen ülke ve Giresun ekonomisine büyük katkılar sağlayan Giresun SEKA Kağıt Fabrikasının iktidar eliyle yandaşlara peşkeş çekilmesinin acısı halen daha yüreklerimizde taze iken bir müddet önce satılan bedelin 20 kat fazlasına geri alınması ortadayken yeni peşkeşlere zemin hazırlandığını görmekteyiz” dedi.

Giresun’un en güzel yerinde bulunan stadyumun Aksu’daki SEKA arazisi ile takas edilmeye çalışılması tam bir aymazlıktır. Öyle ki; bunun adı kaş yapayım derken göz çıkarmaktır” diyen MHP İl Başkanı Dizdar, şunlara yer verdi;  “Giresunluların, bu kentte yaşayan insanların, sivil toplum örgütlerinin görüşleri alınmadan yapılmaya çalışılan ve üstüne üstlük oldubittiye getirilmeye çalışılan bu olay bize geçmişin kötü örneklerini hatırlatmaktadır. Giresun Atatürk Stadı’nın yıkılıp arazinin inşaat yapılmak üzere TOKİ’ye verilmesi, bu şehre haksızlıktır. Şehir içine sıkışan sanayi esnafı imdat çığlıkları atmaktadır. SEKA arazisinin en az 300 dönümlük kısmına mevcut sanayi sitesini taşıyıp, sanayi esnafı rahatlatmak için gerekenler yapılmalıdır. Şu anki yerde Sanayi esnafı altyapı, hizmet, ulaşım ve yatırım konusunda oldukça sıkıntılıdır. Bu konunun çözülebilmesi için SEKA arazisi tek alternatiftir.”

Stadyumdaki Atatürk isminin yok edilerek Çotanak Arena adıyla anılmasının ise ayrı bir garabet olduğunu vurgulayan Dizdar, “Mevcut stadın revize edilerek yada yıkılarak yerine en az 20 bin kişilik yeni stadyum yapmak zor mudur? İstanbul’un göbeğinde ve tarihi merkezinde İnönü stadyumunun yıkılarak yerine yenisinin yapılıyor olması daha mı kolaydı? Anlaşılan o ki burada maksat, üzüm yemek değil peşkeşi meşru hale getirmektir. SEKA arazisi üzerinden 20 kat yediğiniz yetmedi mi?” şeklinde konuştu.