Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyabet Paneli yapıldı

Prof. Dr. A. İlhan

Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinde Diyabet Paneli Gerçekleşti Diyabet konusunda toplumda farkındalığın arttırılması ve konunun öneminin vurgulanması amacıyla 14 Kasım Diyabet günü ve haftası kapsamında Sağlık Bakanlığı “diyabete göz yumma”, “geleceğimizi koruyalım”, “diyabet kaderimiz olmasın” sloganlarıyla birçok kampanya ve etkinlik düzenledi. İlimizde de Giresun Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi konferans salonunda  “Diyabet Paneli” düzenlendi. Hastaların ve çalışanların yoğun katılımıyla gerçekleşen panelde;  Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi hekimleri tarafından dinleyicilere diyabet her yönüyle anlatıldı.

Başhekim Op. Dr. Tuncer Öztürk’ün açılış konuşmasıyla başlayan panelde, Dahiliye Uzmanı Uzm. Dr. Sabriye Güner, ‘diyabete genel bakış’, konusunda yaptığı sunumunda diyabet, diyabet çeşitleri, diyabet risk faktörleri ve diyabet hastalığının tedavisi ile ilgili pek çok konuda bilgi verdi.
Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Atılım Armağan Demirtaş ‘diyabetik retinopati’, hastalığı konusunda yaptığı sunumda; korunma, teşhis, kontrol ve tedavi yöntemleri ile ilgili bilgi verirken, diyabetik retinopati konusunda ekip çalışmasının önemini vurguladı.
Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Güner ‘Diyabetik ayak’ konusunda genel bilgiler verdiği sunumunda, diyabetik ayağın oluşma nedenleri, tedavisi ve ayak bakımının önemine dikkat çekti.
Diyetisyen Şennur Tahmazoğlu ‘Diyabette beslenme tedavisi’ ni anlatırken, diyabette dengeli beslenmenin ve kilo kontrolünün gerekliliğinden bahsederek, uygun beslenme şekilleriyle ilgili önerilerde bulundu.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Fizyoterapisti Murat Dirildir ise diyabette egzersiz ve hareketli yaşam değişikliğinin diyabet üzerindeki olumlu etkilerinden bahsederek, diyabet hastalarının günlük yaşamda yapabileceği egzersiz çeşitlerinden örnekler verdi.
Düzenlenen Panel sonunda Giresun İli Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Atıf Deniz kapanış konuşması yaparak, paneldeki sunumlarından ve katkılarından dolayı konuşmacılara, hastalara ve çalışanlara teşekkür etti.