Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Nihat ÖZTÜRK

DEVLET SIRRI

Bütün bu yaşadıklarımız bir devlet sırrı olmalı!
Ya da devletin bekası için yapılan bazı görevlendirmelerin hayata geçirilmesi olmalı ülke olarak yaşadıklarımız. Yoksa hiçbir açıklaması yok gözümüzün önünden gelip geçenlerin.
Yüzlerce örnek verilebilir. Mesela Cumhuriyet Halk Partisi’nin son kurultayında Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başka seçilmesi bir devlet sırrı değil de nedir?
Ya da devletin bekası için yapılmış bir görevlendirmenin sonucu olabilir.
Kurultaya katılan ve Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi için oy veren delegelerden birisi oy verme nedenini açıklasın da herkes bilsin. Neden mevcut genel başkana oy verdiniz?
Kimse izah edemez. Öyleyse bu bir devlet sırrıdır. Ya da bir görev!
Partiyi iktidara taşıyacağına inandığınız için mi? Yoksa partide daha iyisi olmadığı için mi? Veya birisi onu işaret ettiği için mi? Bu soruların cevabı devlet sırrı!
Peki Milliyetçi Hareket Partisi’nin Adalet ve Kalkınma Partisi’ne yanaşmasını nasıl açıklayacağız. Geçmişte Bahçeli’nin neler söylediğini, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nasıl çalıştığını hepimiz biliyoruz.
Bu da bir devlet sırrı olmalı. Veya devletin bekası için atılmış bir adım…
Türkiye’nin bir beka sorunu mu var?
Bilmiyoruz. Devlet sırrı!
Bahçeli’nin 57. hükümetten desteğini çektikten sonra Türkiye’de yaşananların neredeyse tamamı devlet sırrı… Vatandaşa açıklanmıyor, açıklanamıyor.
Erdoğan’ın siyasi yasağının kaldırılarak ülke yönetiminde çok önemli bir yere gelmesi devlet sırrı… Baykal’ın buna destek vermesi bir devlet sırrı.
Baykal’ın bir kaset komplosuyla gitmesi de devlet sırrı. Kim yaptı, kimin işine geliyordu. Yapanlar bugüne kadar neden bulunamadı. Bunlar sır… Devlet çözüme kavuşturamadığı için de dolayısıyla devlet sırrı oluyor.
FETÖ’cülerin devleti ele geçirişi devlet sırrı. Ergenekon devlet sırrı…
Zaman ve Taraf gazeteleriyle Bankasya bir devlet sırrı. Dershanelerin neden kapatıldığı bir devlet sırrı… Bunların bir açıklaması yoksa ancak devlet sırrı olarak açıklanabilir.
Çözüm süreci, İmralı ziyaretleri, İmralı mektupları, Dolmabahçe mutabakatı ve sürecin aniden sona ermesini kim nasıl açıklayabilir ki! Sadece devlet bildiğine göre…
Kardeş Esat’ın bir anda zalim Esat olmasını açıklayabilir misiniz?
Suriye sınırımızda 600 Km.lik bir terör koridorunun oluşmasına fiili bir tepki vermemek ve bugün Afrin harekâtını başlatmak da nedenleri bilinmeyen bir sır. Afrin’de savaştığımız terör örgütü güney sınırımızın üçte ikisini kontrol ediyor.
Bu oluşuma fiziki bir tepki vermedi Türkiye; işte size devlet sırrı!
Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlıktan alınmasının nedenlerini bilen var mı? Ankara ve İstanbul belediye başkanları neden istifa ettiler? İki açıklaması var: Ya devlet sırrı ya da devletin bekası için üstlerine düşeni yaptılar.
Yüzlerce örnek verebiliriz bunlarla ilgili ama maksat hâsıl olmuştur.
Evet, devlet sırrı diye bir kavram vardır ve çok da önemlidir. Olmalıdır da!
Ancak demokrasiyle yönetilen ülkelerde her şeyi devlet sırrı bohçasıyla sarıp sarmalamak doğru değildir. O ülke halkı her şeyi bilmelidir ki yöneticilerini seçerken isabetli kararlar verebilsin…
Bugün devlet sırrı diyerek sarmaladığınız konuların bir yönetim hatasından kaynaklanmadığını söyleyebilir misiniz? Ya da devletin bekası için yapılması gerekenler olarak açıklayabilir misiniz?
O zaman o ülke halkının ülkeyi yöneten siyasileri sorgulamasını nasıl sağlayacaksınız?
Halk sorgulamasın diyorsanız bu yazıyı okuduğunuz için teşekkür ederiz; o zaman diyecek bir şeyimiz olabilir mi? Biz yazdık siz de okudunuz; o kadar!…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678