Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’DEN ÖZTÜRK’E ÇÖP TEPKİSİ

Bu haberin fotoğrafı yok

CHP Giresun İl Başkanı Fikri Bilge ve merkez İlçe Başkanı Hakan Türker parti binasında bir basın toplantısı düzenledi.
AKP Milletvekili Cemal Öztürk’ün Çavuşlu’da bulunan çöp tesisi konusunda yaptığı açıklamalara tepkisini dile getiren il Başkanı Bilge, milletvekili Öztürk’ün çöplerin Çavuşlu’ya götürülmesini “rezalet” olarak değerlendirdiğini hatırlattı.
Bilge söz konusu tesisin zamanın başbakanı şimdinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldığına dikkat çekerek “- Giresun Sıvı Katı Atık ve İçme Suları Birliği’nin işletmecisi Giresun Valiliği, Özel İdare Genel Sekreterliği’dir.
– Birliğin başkanı Giresun Valisidir.
– Sayın Cemal Öztürk, Görele’yi geçince çevreci postuna bürünüp, aklınca Giresun Belediyesi’ni hedef koymaya çalışmaktadır.
– Burada bir işletme zafiyeti varsa adres Katı Atık Genel Sekreterliğidir.
– Bu proje rezaletse, adres Çevre ve Şehircilik Bakanlığıdır.
– Bu tesis açıldıktan sonra bazı hukuki sorunlar yaşanmış, daha sonra 10 Mayıs 2017 tarihinde yeniden faaliyete geçmiştir. Bu tarihte Sn. Cemal Öztürk neredeydi? Neden çıkıp “bu rezalet” dememiştir?
– Sn. Milletvekili, Giresun Belediyesi’ni buranın sorumlusu gibi göstermeye çalışıyor. Bu tesise birçok ilçe, belde ve Özel İdare’nin köylerden topladığı çöpler de taşınmaktadır.
– Çöp ve çöp sorunu sadece Giresun Belediyesi’nin değil, ilin sorunudur ve kendisi Giresun Milletvekili olarak ikinci kez TBMM’de görev almıştır. Bu sorunun çözüm koltuğunda kendisi oturmaktadır.
– Siyasi söylemlerle, eylemlerle kasaba politikası kimseye yarar sağlamaz” diye konuştu.
Parti İl Binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Merkez İlçe Başkanı Hakan Türker de yerel seçim çalışmaları hakkında bilgiler vererek, “Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Siyaset aday adaylığı veya adaylık içerisinde sokağa çıkıp insanları kullanma sanatı değildir. Makamlarının kapılarını kapalı tutanların, adaylık sıfatı ile sokaklarda şirinleri ve hizmet adamlığını oynamasının inandırıcılığı yoktur. Belediye Başkanımız Kerim Aksu’nu halkımızın her kesiminin büyük desteği ile seçimleri kazanacak ve hizmet üretmeye devam edecektir. Şimdiden AKP Adayı Sayın Aytekin Şenlikoğlu’na siyasi hayatında başarılar diliyoruz. Kendisi Hurşit Yüksel döneminde İl Başkanlığı görevi yürütmüş, iyi bir ticari kamu kurum avukatıdır. Bol kazançlar diliyorum. Kendisinden ricamız Belediye Meclis üyelerini belirlerken yeni dönemde bizlerin çalışmalarına destek verecek, denetleme ve muhalefet görevini iyi yapacak kişileri seçmesidir” dedi.
Çavuşlu Beldesinde bulunan Katı Atık Tesislerinin merkezi hükümet ve Giresun valiliği tarafından idare edildiğini, kamuoyunda tesisin doğru çalıştırılmadığı konusunda başta AKP milletvekili Cemal Öztürk’ün söylemleri olduğunu belirten Türker “Katı Atık tesisi yetkilileri ve Giresun Valiliği ve ilgili kurum yetkilileri tesisin son derece iyi bir şekilde çalıştırıldığını ve idare edildiğini ifade ederken, Açılışını dönemin Başbakanı şimdinin Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan görkemli bir hizmet töreni ile açmışken, Milletvekili aksini iddia ediyor. Eğer ki idare edemiyorlarsa biz bu tesisi çalıştırmaya talibiz. Giresun Belediyesine yani tesisin en büyük ortaklarından olan bizlere devir etsinler, nasıl doğayla iç içe işletiliyor gösterelim” dedi.