Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CANİKLİ’DEN “EKONOMİ GÜÇLÜ” VURGUSU

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli:

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli: “Türkiye ekonomisi bugün hiç olmadığı kadar güçlüdür” dedi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bankacılık finansal sistemi konusunda Türkiye’nin en güçlü ülkeler içinde yer aldığını kaydederek, “Türkiye ekonomisi bugün hiç olmadığı kadar güçlüdür” dedi.
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, BloombergHT-Habertürk ortak canlı yayınına konuk oldu. Programda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Canikli, referandum sürecine ilişkin, “16 Nisan’da herhangi bir sorun, problem düşünmüyoruz. Ama bu şu anlama gelmesin; vatandaşımıza 16 Nisan’da getirmek istediğimiz sistemin tam olarak anlatılması çabamız, mücadelemiz devam edecek. 16 Nisan’a kadarın sonuna kadar devam edecek. Her şey bitmiş gibi bir haleti ruhiye içine hiçbir zaman girmedik. Vatandaşa da saygısızlık olur. Şu an itibarıyla anket sonuçlarında hayırın üstünde olduğumuz ortada” ifadelerini kullandı.

7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra tek başına iktidar tablosu ortaya çıkmadığını hatırlatan Canikli, “Türkiye’de güçlü bir yönetim iradesi ortaya çıkmayınca olumsuz yansımaları görmeye başladık. Bunlardan biri terörün azmasıdır. Terörün isteyeceği güçsüz bir yönetimdir. Yönetimin karar almakta zorlandığı, karar alamadığında ciddi bir zafiyet ortaya çıkar. Bunun örneğini de 7 Haziran seçimlerinde gördük” değerlendirmesinde bulundu.

“NEFES ALAMADAN PİYASALARIMIZA ADETA ÇÖKME HAREKATI YAPILDI”

Canikli, para ve sermaye piyasalarına yönelik bir atağın söz konusu olduğunu dile getirdi. Canikli, “İma etmeye çalıştık ama bu kadar netlikte söylüyoruz. Ekonomide istikrarı bozmayı hedefleyen saldırılarla karşı karşıya kaldık. Derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’nin genel kredi notunu ve bankalarla ilgili değerlendirmelerine baktığınızda bunun kesintisiz bir projenin devamı olduğunu görürsünüz. Hiçbiri rasyonel karar değildi. 28 Ocak’ta Fitch’in not seviyesini düşürmesine bakalım, bir hafta önce piyasalar normalleşmeye başlamıştı. Fitch açıklama yaptı, yapacağı değerlendirme ile ihsası reyde bulundu adeta. Bu alışılagelen bir olay değildir. Amaç belli. Daha nefes alamadan bizim piyasalarımıza adeta çökme harekatı yapıldı” dedi.

Bankacılık sistemine saldırılarda bulunulduğunu kaydeden Canikli, 5 bankanın notunun durağandan negatife çevrildiğini söyledi. Bankacılık finansal sistemi konusunda Türkiye’nin en güçlü ülkeler içinde yer aldığını belirten Canikli, “Bütün gelişmiş ülke bankalarında sıkıntılar vardır. Türev, sanal ürünlerle doludur, Türkiye’de yoktur” diye konuştu.

Canikli, seçime kadar yaklaşık 2 milyonun üzerinde bir istihdam oluşturulmasını hedeflediklerini söyleyerek, “Başladık, hayata geçiyor. Bunun yaklaşık 200 bini toplum yararına çalışma projesi çerçevesinde kamu tarafından üretiliyor. 400 bin ise iş başı eğitim ve bu çerçevede özel sektör üzerinden, yani yeni işe alınması halinde devletin bir kısmının parasını ödemesi gibi modellerle teşvik ettiği modellerle bir istihdam öngörülüyor. Yaklaşık 1 buçuk milyon firmaların ilk defa işe alacakları insanların bütün SGK primleri ve vergilerini devletin ödemesi şeklinde bir teşvik sistemi ile istihdam. Bununla ilgili bütün yasal düzenlemeler yapıldı” dedi.