Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çamoluk’ta Siyez Buğdayının Hasadı yapıldı

İl Tarım ve Orman

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen ve DOKAP tarafından finanse edilen “Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi (GİRKAP)” kapsamında; Çamoluk ilçesinde 330 dekar alanda ekimi gerçekleştirilen buğdayın atası Siyez’in hasadı tamamlandı. Konuyla ilgili olarak İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın şu açıklamayı yaptı: “Geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan siyez (Hitit buğdayı), iç ve dış piyasada yoğun talep görmektedir.
Siyez buğdayının sağlık ve lezzet açısından önemli bir buğday türüdür ve Çamoluk ilçesinde yetiştirilebilir olması üreticileri memnun etmiştir. Siyez buğdayı un ve bulgur yapılarak pazara sunulması üreticilerimiz tarafından planlanmaktadır. GİRKAP projesi kapsamında yapılan bu çalışmalarda yerel imkanlarla siyez unu ve bulguru elde edilmiştir.
Ayrıca bu çalışmaları geliştirici mahiyette olmak üzere, siyez buğdayı için un ve bulgur üretimi işleme makinaları temin etme çabaları devam etmektedir. Küçük çaplı tesisler kurulduktan sonra pazara ulaşma kapasitesi daha da artacaktır. Çamoluk ilçemizde siyez buğdayı yetiştiriciliği çiftçilerimiz için çok önemli bir geçim kaynağı olma yolundadır” dedi.