Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Buzağı Desteklemesi Başvuruları başladı

Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği

Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği kapsamında yapılacak olan 2018 yılı buzağı desteklemesinde, programlı aşılarının tamamlanması, Türkvet ve e-ıslah kayıtlarının yapılması şartıyla 2018 yılı doğumlu her buzağı desteklemeden yararlandırılacaktır.

Buzağı desteklemesinden yararlanmak için, soy kütüğüne kayıtlı yetiştiriciler Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği aracılığıyla, ön soy kütüğüne kayıtlı yetiştiriciler ise şahsen veya üyesi olduğu yetiştirici/üretici örgütleri aracılığıyla il/ilçe müdürlüklerine dilekçe ile başvuru yapabilecektir.

Buzağı Desteklemesi için 1’inci Dönem başvuruları 2 Temmuz 2018 de başlamış olup, 31 Ağustos 2018 tarihine kadar devam edecektir. 1.’inci dönem 2018 yılı içerisinde doğan, Türkvet ile E-Islah sistemlerine kayıt edilmiş ve programlı aşıları (Şap, Brusella,) tamamlanmış buzağılar yararlanabilecektir. Destekleme buzağının doğduğu işletmeye ödenecek olup, doğduğu işletmede 120 günü tamamlama şartı aranmaktadır. 1’inci dönem desteklemeye müracaat eden yetiştiricilerin, 2’nci dönem için ayrıca başvuru yapmalarına gerek yoktur. Bir defa yapılan müracaat, sonraki dönem destekleme başvuruları için geçerlidir.

Destekleme kapsamında, ön soykütüğüne kayıtlı yetiştiricilere buzağı başına 550 TL, soy kütüğüne kayıtlı ve Birlik aracılığıyla müracaat eden yetiştiricilere buzağı başına 700 TL, döl kontrolü kapsamındakiler için ise buzağı başına ilave 50 TL ödeme gerçekleştirilecektir.

Tebliğe göre “buzağıların zamanında küpeletilmesi, Türkvet ve e-ıslah kayıt sistemlerine kaydettirilmesi, programlı aşılarının yaptırılmasından” yetiştiriciler sorumlu olacaktır.

Hayvancılık desteklemeleri konusunda daha ayrıntılı bilgi almak isteyen üreticilerimiz; Giresun merkezde Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğüne, ilçelerde ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüklerine başvurabilirler.