Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BU HAVAALANI KİMİN?

Bu haberin fotoğrafı yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu karşılamaya giden Giresun plakalı taksiler Ordu-Giresun havaalanına alınmadılar. Karayolunun Giresun istikametine araçlarını park etmek isteyen taksicilere emniyet güçleri müdahale etti, müdahale sırasında bazı taksiciler yaralandı. Olayların büyümesini Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu önledi.

Olaya tepki gösteren Giresun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Çeltik, oda üyelerini olağanüstü toplantıya çağırdı. Çeltik, “Giresunlu taksiciler havaalanına girip yolcu alamıyor, o vakit havaalanından Giresun ismi çıkartılsın” dedi.

Ordu- Giresun havaalanı dışında dün yaşanan olaylar büyümeden önlendi. CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ordu ziyareti öncesinde gerçekleşen kargaşada Giresun’dan havaalanına giden taksiler polis tarafından havaalanı içerisine alınmadı. Giresunlu taksicilerin karayolunun Giresun istikametinde araçlarını tek sıra halinde park etmelerine de Ordu emniyeti tarafından müsaade edilmeyince ortalık bir anda karıştı. Pankart açarak duruma tepki göstermek isteyen taksicilere polis müdahale etti. Polisin müdahalesi sırasında bazı taksiciler yaralandı.

BAŞKAN AKSU DEVREYE GİRDİ

Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun’dan gelen yaklaşık 100’ün üzerindeki taksici esnafına; “Siz sahipsiz değilsiniz. Biz sizinleyiz. Haksızlığa uğradığınızı biliyoruz. Ordu Giresun havaalanı adını taşıyan bu alana 28 plakalı taksilerin alınmaması bir ayrımcılıktır. Bu haksızlığın giderilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu

Olayların büyümeye doğru gittiği sırada Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu devreye girdi. Aksu taksicileri yatıştırdı ve emniyet güçleri ile görüştü.

ÇELTİK, “GİRESUN İSMİ ÇIKARTILSIN”

Olay yerinde taksicilerle birlikte olan konuyu CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da anlatan Giresun Şoförler Odası Başkanı İbrahim Çeltik şu değerlendirmeyi yaptı: “Uzunca bir süredir Giresunlu plakalı taksilerin Ordu-Giresun havaalanı içerisine girip yolcu almaları ve bekleme yapmalarına izin verilmiyor. Biz de tüm üyelerimizi olağanüstü toplantıya çağırdık. Oturup konuşacağız, bizde 52 plakalı dolmuş araçlarının Giresun’a yolcu almalarına karşı çıkacağız. Ordu’daki uygulama ne Trabzon’da ne de Samsun’da var. Madem bu uygulama sürecek o vakit te havaalanından Giresun ismi çıkartılsın ve sadece Ordu havaalanı olsun” dedi.