Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Borsa’dan Enflasyonla Mücadeleye destek

Giresun Ticaret Borsası (GTB)

Giresun Ticaret Borsası (GTB)  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın öncülüğünde açıklanan Enflasyonla Mücadele Programını Devlet ve Millet işbirliğinin güzel bir nişanesi olmasının bilinci ve sorumluluğuyla desteklediklerini açıkladı.

Giresun Borsasından yapılan açıklamada şunlara yer verildi: “Türkiye’nin ve Türk Milletinin savaş alanlarındaki zaferlerini, Büyük Atatürk’ün dediği gibi ekonomik zaferlerle taçlandırmak için Enflasyonla Mücadele Programı’na canı gönülden destek veriyor ve bu çalışmalarda aktif rol alıyoruz.

Ülkemizin; Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar ekonomik ve asgari alanlarda yaşamış olduğu birçok badireye rağmen her güçlüktün Devlet ve Millet İşbirliği ile çıktığının bilinci ile son dönemde yaşanan birçok ekonomik tetikçilik faaliyetinin birlik ve beraberliğimiz sayesinde aşılacağına inancımız tamdır.

Enflasyonla Mücadele Programında artan enflasyon, girdi ve finansman maliyetlerimizi olumsuz etkilemektedir. Fındık özelinde ise tekelleşen bir yapının üzerine ne kamu, ne de tek başına özel sektör olarak gidemeyeceğimizin bilinmesini ve sorumluluğun önce devlet büyüklerimizin desteği ve daha sonra Türk Milleti olarak bizlerin üzerinde vebal olduğunun bilinmesini diliyoruz. Enflasyonla Mücadele Programındaki başarılarımızı daim kılmak için her alanda olduğu gibi Türk Fındığı’nın ithal girdisi olmayan bir ürün olmasını da dikkate alarak Milli Politikalar üretmenin istikrarlı büyüme ve gelişmenin, refah seviyesi artmış bir Millet olmayı sağlamının temel politika olması gerektiğini bu vesileyle hatırlatmak istiyoruz.

Yüzyıllardır bu coğrafyada bedel ödemiş Yüce Türk Milletinin enflasyon canavarı gibi benzer birçok badireleri atlattığını bundan de yüzünün akı ile çıkacağına olan inancımız tamdır. Ancak bu türden oyunlara gelmemek için gerçekçi ve planlı modellere geçmemiz gerektiğini de hatırlatmak istiyoruz. Zor oyunu bozar sözünden hareketle geçmişte 1974 Kıbrıs Barış Harekatı sonrasında yaşadığımız bir çok ekonomik ve siyasal ambargolardan güçlenerek nasıl çıktık isek Devlet ve Millet olarak da bunların üstünden geleceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi muhtaç olduğumuz güç ve kudretin kendi benliğimizde ve vücudumuzda taşıdığımız asil kan ve Türklük bilincinde olduğunu bir kez daha yüce Türk Milletine hatırlatmak istiyoruz. Tarihte birçok düşünür ve devlet adamlarının Türkler hakkında söylediği sözler mevcuttur. Çok kırılgan ve hemen yıkılabilecek bir Millet değiliz çok şükür, geçmişi insanlığın en derinlerinde olan milletlerinden biriyiz. Bunu tüm düşmanlarımız da iyi bilmekte onun için bizleri ekonomik savaşlarla yeneceğini zannedenler avuçlarını yalayacak, ama hiç te durmayacaklar onu da iyi biliyoruz. Ama onlara şu sözleri bir kez daha hatırlatmak isterim. İtalyan Montecucco’nun bir sözü var: “Türkler ölmeyi iyi biliyorlar, hem de iyi biliyorlar. Bende ölmeyi bilen bir milletin yenilmeyeceğini bilecek kadar tecrübeliyim.” Demiştir. Herhalde bunları Dostlarımız (!) çabuk unutmaktadır, hatırlatmasını bilecek kadar akıl ve bilek gücüne sahip olduğumuzu yüce Türk Milletinin bir ferdi olarak Enflasyonla Mücadele değil tüm Dünya üstümüze gelse onu da yenmesini biliriz diyerek bu kısır döngüden zaferle çıkacağız diyorum.

Tekraren söylemek gerekirse Giresun Ticaret Borsası camiası olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin öncülüğünde devletimizle birlikte enflasyonla mücadele programının başarıya ulaşması için gereken her türlü desteği vereceğimizi ve elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğimizi belirtmek istiyorum.

Bundan önceki birçok konuda olduğu gibi Enflasyonla Mücadeleyi de sahiplenerek, milli bir dayanışma ruhu ile camiamız ile birlikte konuya katılım ve desteğin artırılması için elimizden ne geliyor ise yapacağız.

Bizi biz eden Türk olmanın asil duruşuyla yaşadığımız bu badirelerden tüm Dünya’ya ortak duruş ve birliktelik gösterme süreci ile yeniden istikrarlı ve büyüyen bir Türkiye vücuda getireceğimize, 21. Yüzyılı Türk Yüzyılı yapmak üzere hedeflerimize daha çok çalışarak ve birlik olarak devam edeceğimize, yaşanan güçlüklerden daha güzel yarınlara doğru gideceğimizi, Ülkemizde yarının gençleri için daha ileri ve bölgesinin hakimi bir Türkiye bırakacağımıza inanıyorum.”