Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Beyoğlu’nda Giresun rüzgarı esti

Bu haberin fotoğrafı yok

Beyoğlu Belediyesi tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen Yerel tatlar Festivali’nde binlerce kişiye karalahana çorbası ikram edildi. Festivale ev sahipliği yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, vatandaşların eğlencesine ortak olup Karadeniz müzikleri eşliğinde horon tepti. Beyoğlu Belediyesi’nin düzenlediği 9.Yerel Tatlar Festivali, bu yıl da Anadolu’nun kültürel tatlarını ve renklerini Beyoğlu’na taşıdı. Kasımpaşa Parkı’nın ev sahipliği yaptığı Festivale Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş ve çok sayıda dernek başkanı ve vatandaşlar katıldı.6 ilden yaklaşık 20’nin üzerinde köy derneğinin katıldığı ve festivale binlerce vatandaş katıldı. Giresun lezzetlerini tatmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluştururken yerel sanatçılarda geceye renk kattı. Hemşehrileriyle bir arada olmanın sevincini yaşayan vatandaşlar saatlerce Karadeniz ezgilerine ayak uydurdu.
BEYOĞLU, GİRESUN MUTFAĞINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Yörenin lezzetlerinden karalahana sarması, karalahana diblesi, karalahana çorbası, ısırgan püresi, mısır ekmeği, fasulye turşusu, kiraz tuzlaması, pezik mıhlaması, tereyağı, nardek içeceği, peynir ve burma tatlısı büyük beğeni beğeni topladı. Mutfağından giyimine, türkülerinden horonuna, Giresun karşılamasına kadar Giresun’un tüm zenginlikleri Beyoğlu’nda sergilendi.
BAŞKAN MİSBAH DEMİRCAN, GÖRELELİLERLE BULUŞTU
Belediye Başkanlarının en önemli vazifesinin vatandaşları bir araya getiren ortamlar hazırlamak olduğunu belirten Başkan Ahmet Misbah Demircan, “Belki belediye başkanından beklenen çöp, temizlik gibi görünüyor ama asıl önemli olan sevgi ve muhabbetti geliştirmesi, insanları kucaklaması, sevmesidir. Burada Göreleliler bir arada. İnsanlar yaşadıkları şehirleri daha çok sevecek. Ahbaplarıyla bir araya gelecek. Sonra herkes birbirini tanıyacak, görüp bilecek. Görele’yi bilecekler ama Görele de görmeden sevilmez ki” dedi.
BİNLERCE KİŞİYE KARADENİZ LEZZETLERİ İKRAM EDİLDİ
Görele Dernekler Federasyonu(GÖRFED) Kadın Kolları Başkanı Hilal Dalmaz ise her yıl Beyoğlu’nda Başkan Ahmet Misbah Demircan öncülüğünde bu festivali gerçekleştirdiklerini belirterek, “Derneğimize her sene lahana çorbamızı gelen konuklarımıza ikram ediyoruz. Yöresel tatlarımızı tanıyoruz. Hemşehrilerimizle bir araya geliyoruz” diye konuştu.