Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediyenin faaliyet raporu onaylandı

Giresun Belediyesinin 2017 faaliyet

Giresun Belediyesinin 2017 faaliyet rapor mecliste görüşüldü. Rapor CHP’li üyelerin oyları ile onaylandı. Görüşmelerde AK Partili üyelerin eleştirilerini Belediye Başkanı Kerim Aksu cevapladı.

Giresun Belediyesinin 2017 yılına ait faaliyet raporu Belediye Meclisinde CHP’li üyelerin oyları ile kabul edildi. Belediye Başkanı Kerim Aksu, grup başkanlığını başkanvekili Hayati Tökez’e bıraktı. Başkanvekili Hayati Tökez, 2017 yılı faaliyet raporu üzerine görüş bildirmek isteyen grup sözcülerine söz verdi.

Meclis Üyesi Leyla Bektaş Ayhan, güzel bir kentte yaşadıklarına dikkat çekerek, trafik, otopark, çöp alanı sorunlarını dile getirip, beklenen yatırımların yapılmadığını söyledi.  Meclis Üyesi Fahri Uzun 2017 bütçesinin 27 milyon lira açık verdiğini, belediyenin fazla istihdam yükü ile karşı karşıya kaldığını, bu nedenle gereken yatırımların, yol ve kaldırımların yapılamadığını dile getirdi.  Meclis Üyesi Hülya Aydın Kayaş ise belediyenin çalışmalarından memnun olduklarını ve teşekkür ettiklerini, ancak bazı bürokratik işlemlerin yavaş yürüdüğüne dikkat çekti.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, 2017 dönemi ile ilgili yapılan eleştirileri değerlendirdi. Aksu, öncelikle görev yapan meclis üyelerine teşekkür ederek şunları söyledi; “Trafik konusu sadece bizim değil, ülkenin ortak sorunu. Araç sayısı hızla artıyor. Eski cadde ve sokakları genişletmek çok büyük maliyet. 20 yıl önce sahil yoluna karşı çıkan az sayıda duyarlı insandan biriydim. Bugün çevre yolunun projesi daha yeni yapılıyor. Valilik önündeki kavşağı yapmadan sorun zor çözülür. 2010 yılında plana işledik, şu ana kadar bir ilerleme yok.  Yeni imara açılan bölgelerde ihtiyacı dikkate alıyoruz.  Çöp konusunda hiç mütevazi olmayacağım, en büyük çabayı harcadığıma inanıyorum. 50 yıllık deniz kenarına çöp dökme utancından kurtulduk. Emeği geçen valilere, kaymakamlara, belediye başkanlarına teşekkür ediyorum. Aksu Mahallesi’nde ki eski çöp alanını belediye ye vermiyorlar. Buradan ilan ediyorum, bu alanı belediye ye versinler 6 ayda burayı tanıyamazsınız.  Projelere gelince, Gedikaya Projesi’ne başladık, tarafımıza bir yazı gönderilip Devlet Demir Yolları’ndan görüş almamız istendi. Kapalı Pazar yeri için Vakıflar Genel Müdürlüğünden cevap bekliyoruz. Sokakbaşı Kültür Merkezi için 2016 İLBANK’a başvurduk, 2018 için henüz bir cevap yok.  2 aya kadar kendi imkanlarımızla başlayacağız. İller Bankası olarak bilinen bu günkü adı İLBANK olan en büyük banka zor durumda. Kayyum atanan Doğu ve Güneydoğu belediyeleri bu bankayı adeta kilitlemiş. 300- 400 milyon lira borcu olan bizim yarımız kadar dahi olmayan belediyeler var. Bizim 7 milyon lira borcumuz var.”

2017 yılı bütçesinin gerçekleşme oranının %80’nin üzerinde olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Kerim Aksu açıklamalarına şöyle devam etti: “Arkadaşlar son 3 ayda neredeyse %20 enflasyon oldu. 3 yıldır ciddi bir ekonomik kriz yaşanıyor.  Bizim 9 yıllık bütçe artışımız ortalama %20’nin üzerindedir. 9 yıllık görev süremizde en fazla yolu, kaldırımı, duvarı, asfaltı, parkları biz yaptık.  Bir örnek vermek istiyorum, sadece Teyyaredüzü Mahallemizde yolları 2 yıl önce asfalt yaptık. Doğalgaz nedeniyle tamamen bozuldu. Çalışmalar tamamlanınca yeniden yapacağız. Bu zamana kadar doğalgaz firmasından katkı olarak 1,3 milyon lira aldık, bize bu yollar 45 milyon liraya mal oldu.  Burada samimiyetimle söylüyorum, bu kentin gençleri işsiz. İmkanım olsa 2 bin kişi daha işe alırım. Bazı belediyeler kadro töreni yapıyor, çok üzülüyorum. Yapılan aynı şartlarla çalışan arkadaşlarımızın kamu şirketine devridir. Emekle oynanmasın.  Giresun Belediyesi işçisine, memuruna imkanları zorlayarak en iyi imkanı sunmak için çabalamaktadır. 817 arkadaşımız taşeron firmadan belediye şirketine geçti.  Belediyemizde cenaze hizmetleri tamamen ücretsizdir. Sadece 2 itfaiye aracı aldık, fiyatı 7 milyon lira, 9 yılda 40 olan araç sayısını 140’a çıkardık. 2 park yapıyoruz, bedeli 1 milyon lira.  Giresun Belediyesi çalışıyor ve üretiyor. Tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.”

Belediye Başkanvekili Hayati Tökez, eleştirilerin cevaplanmasından sonra 2017 yılı faaliyet raporunu oylamaya sundu. Rapor, oy çokluğu ile kabul edildi.