Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bektaşoğlu’ndan kaldırıma üstgeçite tepki

CHP Giresun Milletvekili Bülent

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, 16’ıncısı hastaneler bölgesine yaya kaldırımı üzerine yapılan asansörsüz, üstgeçitleri TBMM gündemine taşıdı.

Bu üstgeçitleri engellilerin kullanamadığını belirten Bektaşoğlu, “Bu kadar küçük bir hizmeti dahi onlara çok gören bir anlayışı şiddetle kınıyorum” dedi.

“DEFALARCA DİLE GETİRDİM, BU KADAR ZOR MU ASANSÖR KURMAK”

CHP Milletvekili Bektaşoğlu, şunları söyledi: “Giresun, engellilerin nüfusa oranı en yüksek olan illerdendir, buna rağmen onlarla ilgili bakanlıkların hazırladığı veya uyguladığı tek bir özel proje yoktur. Kamu kurum ve kuruluşlarında tam bir duyarsızlık hâkim.

Dolayısıyla engelli kardeşlerimiz, başta hayata ulaşmak ve katılmak, var olmak için pek çok sorun yaşıyorlar. Örneğin, deniz ile kent arasından geçen Karadeniz Sahil Yolu üzerinde 15 üst geçit var, 16’ncısı da hastane bölgesine yapılıyor. Defalarca dile getirdim; hepsi tam bir görsel çirkinlik abidesi. Tonlarca ağırlığında demirlerden oluşan, abartılı bir uzunlukta, şekilsiz, biçimsiz, estetikten yoksun bu üst geçitler, kaldırımlar üzerine ayakları vidalarla gelişigüzel monte edilmiş, hiçbirinde asansör sistemi yok, engelliler kullanamıyor. Bu kadar küçük bir hizmeti dahi onlara çok gören bir anlayışı şiddetle kınıyorum. Ayıptır, yazıktır, günahtır! Bu kadar zor mu üst geçitlere asansör yapmak?