Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bektaşoğlu’ndan görevden alınan müdürlere destek

Bu haberin fotoğrafı yok

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumları yöneticilerinin, müdür ve diğer idari kadrolardaki öğretmenlerin görevlerinden alınarak başka okullarda görevlendirilmesine ilişkin kararı Danıştay iptal etti. Ancak aradan 1 yıl geçmesine rağmen,  bu durumdaki 8.403 yönetici eski görevlerine iade edilmedi. Giresun’da ise 16 öğretmen kararın uygulanmasını bekliyor. Eğitim yöneticilerinin ve Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen’in yürüttüğü mücadeleye, CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu’ndan destek geldi. Bakanlığı hukuku çiğnemekle suçlayan Bektaşoğlu, TBMM’de bu konuda hem konuşma yaptı, hem de Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle 6 sorudan oluşan bir önerge verdi.  Yargı kararının uyularak yöneticilerin görevlerine iadesini isteyen Bektaşoğlu, önergesinde” Bakanlığın, bürokratların, Valilerin, Milli Eğitim Müdürlerinin yargı kararlarını aleyhte yorumlama veya yeni genelgelerle karara direnme, böylece milli eğitim yöneticilerini göreve iade etmeyerek cezalandırma gibi yasalarda olmayan bir yetki ve görevi var mıdır?” diye sordu.
Bakanlığın bu öğretmenleri eski görevlerine iade etmemek için mülakat yaparak puan düşürdüğünü, böylece ikinci bir hukuksuzluğa neden olduğunu öne süren CHP Milletvekili Bektaşoğlu “Bu mülakatı yapan komisyon üyelerinin tamamının iktidarınıza yakın olduğu bilinen Eğitim Bir-Sen üyesi ve yeni atanmış ancak atamaları Danıştay tarafından iptal edilen şube müdürleri olması, sizce normal bir durum mudur?” ifadesini kullandı.
“Bu yöneticileri adeta zorunlu sürgüne göndermek veya emekliye zorlayıp itibar ve ekonomik kayba uğratmak, sizce de hukuksuzluk içinde hukuksuzluk değil midi” diye sordu.
“GİRESUN’DA MAHKEME KARARINA NEDEN UYULMUYOR”
Milletvekili Bektaşoğlu, önergede görüşlerini şu cümlelerle dile getirdi: “Türkiye’nin bazı illerinde aynı mahkeme kararına uyularak,  bu durumda olan bazı eğitim yöneticileri görevlerine iade edilmişken, pek çok il gibi Giresun’da tam tersi; çifte standart olarak adlandırılacak bir uygulama yapılarak 16 eğitim yöneticisinin göreve iade edilmemesini, Anayasımızın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu, değerlendirmekte misiniz?  Bakanlığınızın mahkemelerin kararlarını uygulamayarak kendi çalışanlarını mağdur etmesi ve sendikaların hakkınızda savcılıklara suç duyurularında bulunması,  ‘hukuku tanımayan bir bakanlığın sorumluluğundaki eğitim sistemi’ imajı oluşmasını sağlayacağı gibi, böyle bir kaos ortamında eğitimde nasıl başarı sağlanacaktır? Bu sistem içinde eğitim gören öğrencilerden nasıl hukuka güvenmeleri istenecektir?