Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bektaşoğlu’dan fındık için çağrı

CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu

CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu “Fındık toplanıyor, rekoltesi, fiyatı, kimin alacağı, nasıl alacağı belli değil. Bu bir rezalettir”

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, üreticinin bugünden itibaren bahçeye gireceğini, ancak hala fındıkla ilgili hükümetin bir kararı olmadığını belirterek, “Milli ürünümüz fındık ve onun üreticisi bu şekilde muameleyi hak etmiyor. Bölgemizin geçim kaynağı fındığımızı ortada bıraktılar. Ayıptır, yazıktır ve de günahtır” dedi.

İLGİLİ KURULUŞLARI GÖREVE ÇAĞIRDI: “TEPKİMİZİ GÖSTERELİM, MİTİNG YAPALIM”

Bölge milletvekilleri, borsa, sanayi odaları, ihracatçı birlikleri, siyasi partiler, STK’lar ve ziraat odaları ve ilgili kuruluşları göreve çağıran Bektaşoğlu, “Hükümet üstünde bir baskı kurmak gerekiyor. Sadece bizim çabamız yetmiyor. Bu kişi ve kuruluşlar üreticiye, bölge halkına karşı görevlerini, sorumluluklarını yerine getirsinler. Fındık yerlerde sürünüyor.
Korkarak, susarak, kabul ederek bir yere varılmıyor. Tepkimizi göstermeliyiz. Örneğin partiler üstü bir miting yapmalıyız. Buna hazırız” çağrısı yaptı.
“2-3 AKP milletvekilinin, birkaç kuruluşun bakan ziyaretiyle fındık sorun çözülmez. Kapalı kapılar arkasında ne konuşuldu? Hani TMO devreye girecekti?” diye soran Bektaşoğlu, TMO veya FKB üzerinden piyasaya taban fiyat açıklanarak müdahale edilmesini istedi.

“BAKAN DEĞİŞTİ, AKP’NİN FINDIK POLİTİKASI DEĞİŞMEDİ”

CHP Milletvekili Bektaşoğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bakanlar değişse de AKP’nin politikası, fındığa ve üreticiye bakış açısı değişmiyor. Yeni bakan da TBMM’deki uyarıma rağmen; alivreci lobilerinin, spekülatörlerinin dediğini yaparak, fındığa sahipsiz bıraktı. Bu güçler şu anda fiyatı 7-8 TL bandında seyreden fiyatından memnun. Yeni sezonun fiyatını da bu düzeyde oluşturmak istiyorlar.

Fındık toplanıyor, rekoltesi, fiyatı, kimin alacağı, nasıl pazarlanacağı hala belli değil. Bu rezalettir. Ülkemize diğer tarım ürünlerinin toplamından fazla, yılda ortalama 2,5 milyar döviz girdisi sağlayan, 6 kentin ekonomisinin çarkını döndüren, 8 milyon nüfusun geçiminin bağlı olduğu fındığımıza yapılan bu muameleyi kınıyorum. Bu iktidara her seçimde %70 oranında destek veren fındık üreticimizi de kınamaya davet ediyorum.
Bektaşoğlu, açıklamasında bütün fındık üreticilerine ‘iyi bir fiyat, bol ürün ve hayırlı bir sezon’ diledi.