Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bektaşoğlu, “İstiklal Marşına hakaret ettirmem”

Bu haberin fotoğrafı yok

TBMM’de İstiklal Marşı konusunda çıkan tartışmaya CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu da katıldı. Bektaşoğlu İstiklal Marşı’na hakaret eden AKP’lilerin üzerine yürüyerek, “Ben Karadenizliyim. Size marşımıza hakaret ettirmem” dedi.
Tartışma, kürsüde konuşan AKP Denizli Milletvekili Cahit Özkan’ın CHP’li vekillere, “Ben sizlere ne tavsiye ediyorum biliyor musunuz, Sabah, akşam, tok karna İstiklal Marşı okuyun, bir kez okuyun’ sözleri üzerine çıktı. CHP’liler sert tepki gösterirken, AK Partililer de karşılık verdi. Sözlü tartışma sürerken AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin ile CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu birbirlerinin üzerine yürüdü. Bektaşoğlu, İstiklal Marşı konusunda tartıştığı AKP’lilere, “Ben Karadenizliyim, İstiklal Marşı için ölümü göze alırım, milletvekilliğimi yakarım vallahi de billahi de” diye tepki gösterdi. Tartışma sonrasında Cahit Özkan özür diledi.
Milletvekili Bektaşoğlu, daha sonra yaptığı açıklamada ise tartışmayla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: TBMM’de dün akşam yaşanan tartışmanın özünde AKP’li milletvekillerinin İstiklal Marşımıza yönelik hakaretleri ve alaycı üslupları yatmaktadır.  Bu hakarete tabi ki tepki göstereceğiz.  Biz milletin vekiliyiz.  Milletin marşına ve diğer kutsal değerlerine hakaret edilince tabi ki sessiz kalmayacağız.  Kaldı ki o marş herhangi bir marş değil.  O marşın kaynağı, bu ülkenin bağımsızlığı ve özgürlüğü için şehit olanların canı ve kanıdır. Çanakkale’de, Dumlupınar’da Sakarya’da, Afyon’da ataları şehit olmuş Kurtuluş Savaşı’na iki gönüllü alayla katılan Osman Ağa’nın ve Giresun Uşakları’nın kenti olan Giresun’un, sizlerin Milletvekiline yakışan tavrı sergiledim”