Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Nihat ÖZTÜRK

BEKA SORUNU

Başka sorunumuz yokmuş gibi bir de beka sorunumuz çıktı ortaya.

Kaldı ki bir ülkenin beka sorunu varsa diğer sorunları sorundan bile saymamak lazım.
Peki, ne anlama geliyor bir ülkenin beka sorunu olması?
Çok mu önemli? Evet; bir tür var olup olmama meselesi!
Ülke gitti gidiyor demek!
Cumhuriyetten sonra bu konu hiç gündeme gelmemişken son yıllarda tartışılır olması ilginç değil mi? Ne oldu da ülkemizin var olup olmayacağını tartışır olduk?
Türk Dil Kurumu’nun sözlüğünde beka; kalıcılık ve ölmezlik olarak tanımlanıyor.
Yani biz şimdi Türkiye Cumhuriyeti’nin kalıcı olup olmadığını mı tartışıyoruz.
Sağ olsunlar; Türkiye’yi yönetenler bugün ülkeyi bu tartışmanın eşiğine mi getirdiler?
Eyvah ki ne eyvah!
Genelde bakıldığında bütün ülkelerin bir beka sorunu vardır.
Dünya kurulduğundan bugüne tüm savaşlar bunun için yapılmıştır. Bakarsınız bir ülke bir başka ülkeyi ortadan kaldırmak için üzerine yürümüştür. O ülke de varlığını sürdürmek için kendisini savunmaya mecbur kalmıştır.
Siz bakmayın bugün Avrupa ülkelerinin can ciğer kuzu sarması olduklarına 60 yıl önce birbirlerinin gırtlağını sıkıyorlardı. Yarın yine birisinin ötekini ortadan kaldırmak için harekete geçmeyeceğini kimse garanti edemez..
Türkiye’nin de geçmişte, ortadan kaldırılmak için nasıl bölüşüldüğünü bilmeyenimiz yoktur. Daha dün komşumuz Rusya ülkemizin doğusunu işgal ederek Tirebolu’ya kadar dayanmadı mı? Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmak için değil miydi bu işgaller?
Demek ki her dönem söz konusuymuş ülkelerin beka sorunu.
Tabi ki Türkiye’nin de!
Lütfen zamanlamaya dikkat ediniz; hangi dönemlerde ortaya çıkmıştır ülkelerin kalıcılık sorunu? Son günlerin yaygın söylemiyle beka sorunu…
Tarihi bilgilerimizi yoklarsan Osmanlı’nın en güçsüz olduğu dönemlere rastlar bu işgal girişimleri. Ülkelerin en zayıf olduğu dönemler!
İlginçtir, bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin beka sorununu tartışmak böyle bir çağrışımın ön hazırlığı mıdır? Ne demek Türkiye’nin beka sorunu var demek!
Varsa bile bunu dillendirerek sağa sola mesaj vermek ne demek!
Ülkemiz, düşmanlarımızın iştahını kabartacak kadar zayıf ve güçsüz bir dönemden mi geçiyor? Dışarıdan öyle mi görünüyor?
Kim ve hangi ülke veya ülkeler Türkiye’yi ortadan kaldırma cesaretini kendilerinde görebiliyorlar? Öyle bir görünüm mü var ortada yoksa!
Şunu hiç tartışmam; Türkiye Cumhuriyeti’nin düşmanları vardır. Dış güçler çeşitli platformlarda bununla ilgili çalışmalar ve işbirliği içinde olabilirler.
Bunun siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal ayakları vardır. Ülke içinde işbirlikçileri vardır. Terör eylemleriyle silahlı boyutları vardır. Düşünce olarak bu her zaman mevcuttur.
Belki düşmanlarımızın ülkemizi işgal planları bile vardır.
Ancak Türkiye Cumhuriyeti güçlü olduğu sürece bunu akıllarından bile geçiremezler.
Ülke güçlü olduğu sürece hiçbir zaman beka sorunu yaşamayacaktır.
Bir de bu noktaya tersinden bakalım şimdi: Ülkemizde bir beka sorunu tartışması varsa korkarım ki aynı noktada bir de güçsüzlük sorunu vardır.
Birileri Türkiye Cumhuriyeti’nin kalıcılığını tartışma cesaretini gösterebiliyorsa o cesareti nereden aldığına bakmak lazım. O küstahlığa nasıl cesaret edebildiğini irdelemek gerekir. Sistem çok basit, bir beka sorunu varsa aynı anda bir de güçsüzlük sorunu vardır.
Özetle; Güçlü bir Türkiye’nin hiçbir zaman beka sorunu olmayacaktır.
Bir kalıcılık sorunundan söz ediliyorsa ülkenin bu noktaya nasıl getirildiğini sorgulamak durumundayız.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678