Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Barolar Birliği, “Yargıtay ve Danıştay hakimleri kanunla azlediliyor”

Bu haberin fotoğrafı yok

Türkiye Barolar Birliği tarafından yapılan açıklamaya imza koyan Giresun Barosu” Yargıtay ve Danıştay hakimleri kanunla azlediliyor. Bu yol yol değil, bunun yolu bu değil” dedi. Giresun Barosu Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Yargıda, cemaatçi yapılanma da, “şucu bucu” yapılanma da istemiyoruz. Siyasi iktidardan veya başka bir merciden emir-talimat alan yargı istemiyoruz. Hâkim gibi hâkim, savcı gibi savcı istiyoruz. Layık olanın layık olduğu göreve gelebildiği “liyakat sistemi”  istiyoruz. Siyasetin yargıyı şekillendirmeyi bıraktığı, yargının da keyfi kararlarla siyasete müdahale etmeye kalkışmadığı bir düzen istiyoruz.
Kısacası, kuvvetler ayrılığı istiyoruz” dedi.

Uzunalioğlu basın açıklamasında, “Tarafsız ve bağımsız, adil yargılama yapabilen, hesap vermeye açık bir yargı talep ediyoruz. Vatandaşın, “etkili çevrelerde tanıdığı olan iş takipçisi” aramadığı, haklı ise hakkını alacağına inandığı, avukatın yargının kurucu unsuru olduğunu herkesin içine sindirdiği, adalet dağıtan güvenilir bir sistem istiyoruz. 78 milyon vatandaşımızı kucaklaştırmanın tek yolunun,

adalet paydasında buluşturmak olduğunu biliyoruz. Kimsenin tarafı değiliz. Sadece, hukukun üstünlüğünden yana tarafız. Yargı içinde ayrı yapılanmaların oluşmamasının ve varsa temizlenmesinin yolu, Anayasaya aykırı olacağını herkesin bildiği bir kanuni düzenleme değildir.” dedi.

“BUNUN YOLU, ÖNCELİKLE HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU’NUN YAPISINI UZLAŞMA İLE DEĞİŞTİRMEKTİR”

Gültekin Uzunalioğlu açıklamasını şöyle sürdürdü” Elbirliğiyle, liyakat ilkesini hayata geçirmeliyiz. Hâkimlerin, bağımsızlığını ve tarafsızlığını güvence altına almalıyız. Adil yargılama yapabilen ve hesap verebilen bir yargıyı oluşturmalıyız. “Ben yaptım oldu” diyerek olmaz. Deneme-yanılmayla, yap-boz kanunla olan, sadece bu ülkeye olur, bize olur, hepimize olur. Bugüne kadar yaptığımız her uyarı maalesef doğru çıkmıştır. Sonradan “kandırıldım, aldatıldım, yanıldım” demek, yıkılmış olanı geri getirmemektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ve siyasi iktidarı, hukuka uygun davranmaya, sağduyulu olmaya ve görüşülmekte olan kanun tasarısını geri çekmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: Yeşilgiresun